miercuri, martie 22, 2023

Avertisment OMS. Imunitatea colectivă nu va fi atinsă în 2021 în ciuda vaccinurilor.

Experții de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) sunt de părere că imunitatea colectivă contra Covid-19 nu va fi atinsă anul acesta. Și asta, în ciuda faptului că vaccinurile au început să fie distribuite în numeroase ţări.

Avertisment OMS. Imunitatea colectivă nu va fi atinsă în 2021 în ciuda vaccinurilor

Responsabilul ştiinţific al OMS, Soumya Swaminathan, a declarat pe 11 ianuarie că imunitatea colectivă nu se va întâmpla decât în câteva regiuni ale lumii.

Te-ar mai interesa: Carmen Harra, previziuni sumbre: „Trebuie să ne pr...

„Chiar dacă vaccinurile încep să-i protejeze pe cei mai vulnerabili, nu vom atinge niciun nivel de imunitate a populației sau imunitate de turmă în 2021. Chiar dacă acest lucru se va întâmpla în câteva regiuni, în câteva țări, asta nu va proteja oamenii din întreaga lume, a declarat Swaminatham, potrivit wionnews.com.

Specialistul OMS apreciază „progresele incredibile” făcute de oamenii de ştiinţă care au reuşit să dezvolte nu unul, ci mai multe vaccinuri sigure şi eficace împotriva noului virus în mai puţin de un an. Cu toate acestea, Soumya Swaminathan a avertizat că lupta cu pandemie este una de durată. De asemenea, a făcut apel la populaţia lumii să „aibă răbdare”.

Te-ar mai interesa: Dispneea este simptomul alarmant ce indică un canc...

„Durează producţia de doze, şi nu vorbim doar de milioane, ci de miliarde. (…) Între timp, nu trebuie să uităm de măsurile de protecţie, care funcţionează”, a mai spus responsabilul ştiinţific.

Peste 40 de țări au început acum să vaccineze anti-covid

Este necesară o rată de vaccinare de aproximativ 70 sau chiar 80% pentru „imunitatea de turmă”, care ar presupune ca populația generală să fie protejată împotriva transmisibilității ușoare a bolii.

Te-ar mai interesa: 10 beneficii pentru sănătate ale sucului de roşii....

În Europa și Statele Unite, campaniile de vaccinare cu vaccinurile aprobate de la Moderna și Pfizer-BioNTech au început lent, din cauza restricțiilor de aprovizionare și producție a vaccinului, dar și din cauza dificultăților logistice pe care vaccinarea în masă le presupune.

Consilierul principal al OMS, Bruce Aylward, a declarat: „Peste 40 de țări au început acum să vaccineze anti-covid folosind cinci vaccinuri COVID-19 diferite. departe.”

Te-ar mai interesa: Cutremur în Ministerul Sănătăţii! Un înalt funcţio...

Dr. Bruce Aylward, consilier al directorului general al OMS, a declarat că agenția pentru sănătate a ONU speră că vaccinările împotriva coronavirusului ar putea în această lună sau în februarie și în unele dintre țările mai sărace ale lumii. El a reiterat apelurile pentru ajutor internațional pentru a oferi vaccinuri acestor state.

„Peste 40 de țări au început acum să vaccineze împotriva COVID-19 folosind cinci vaccinuri COVID-19 diferite, până în momentul de față„, a declarat consilierul principal al OMS, Bruce Aylward.

Te-ar mai interesa: Cea mai TOXICĂ băutură alcoolică. Riscul de a face...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private