miercuri, martie 22, 2023

OMS. „Pentru o perioadă de timp trebuie să intensificăm măsurile sociale și de sănătate publică”.

Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa, este de părere că, odată cu apariția noilor tulpini ale virusului SARS-CoV-2 ar trebui intensificate măsurile de restricție.

Kluge a declarat în cadrul unei conferințe de presă că situația actuală este „un punct de revărsare în cursul pandemiei”. Această declarație a fost făcută în urma faptului că Europa a fost provocată atât de cazuri în creștere, cât și de noi tulpini de virus care cauzează COVID-19.

Te-ar mai interesa: Cea mai TOXICĂ băutură alcoolică. Riscul de a face...

OMS. „Pentru o perioadă de timp trebuie să intensificăm măsurile sociale și de sănătate publică”

„Aceasta este o situație alarmantă. Ceea ce înseamnă că pentru o perioadă scurtă de timp trebuie să facem mai mult decât am făcut și să intensificăm măsurile sociale și de sănătate publică pentru a fi siguri că putem aplana linia verticală abruptă în unele țări”, a decalrat Hans Kluge, potrivit The Guardian.

Potrivit OMS Europa, deși este firesc ca virușii să se schimbe în timp și deși această tulpină provoacă simptome mai severe, „transmisibilitatea crescută” a acesteia face situația îngrijorătoare. Printre măsurile propuse de Kluge se numără cele „cu care suntem familiarizați cu toții”. Printre acestea ar fi purtarea generalizată a măștii, limitarea întrunirilor sociale, menținerea distanței fizice și spălarea mâinilor cât mai des.

Te-ar mai interesa: Dr. Alexandru Blidaru, renumit medic oncolog: „Cel...

OMS Europa cuprinde 53 de țări, printre care și Rusia, dar și mai multe țări din Asia Centrală. 22 de țări din regiune au înregistrat cazuri ale noii tulpini.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private