miercuri, decembrie 7, 2022

Vaccin Covid obligatoriu? Nemții sunt de părere că vaccinarea ar trebui privită ca pe o datorie morală a fiecăruia dintre noi, în încercarea de a depăși această epidemie. Cu toate astea, în Marea Britanie, țara care început deja vaccinarea Covid, se consideră că vaccinul trebuie să fie gratuit și neobligatoriu. 

„Corect ar fi ca politicienii să îi facă pe cetățeni să înțeleagă că această eră a coronavirusului este caracterizată mai ales de obligații. Vaccinarea obligatorie, datoria de a fi vaccinat, este o necesitate morală din punctul de vedere al sănătății concetățenilor noștri, al izolării grupurilor mari și al coeziunii sociale în ansamblu. Este o datorie precum aceea de a ajuta concetățenii aflați în dificultate sau de a arăta curaj civic față de cei slabi sau străini. În plus, vaccinarea este o datorie economică, având în vedere șomajul, datoriile și vulnerabilitatea atâtor oameni după perioade succesive de restricții” , scrie revista germană Der Spiegel.

Te-ar mai interesa: RUNE 7 decembrie. Noroc pe toate planurile pentru ...

Vaccin Covid obligatoriu?

”La fel ca în cazul gripei, vaccinarea nu ar trebui să fie obligatorie, iar cei care aleg să nu fie vaccinați nu trebuie penalizați”, este de părere Daily Telegraph.

”Odată ce persoanele în vârstă și persoanele vulnerabile au fost vaccinate – ceea ce ar trebui să limiteze numărul de decese și presiunea asupra serviciilor spitalicești – nu există niciun motiv pentru a restrânge în continuare mișcările și obiceiurile oamenilor.

Cu alte cuvinte, această „Zi-V” marchează nu numai sosirea vaccinului, ci și începutul sfârșitului celor mai draconice restricții privind libertățile personale cunoscute de la război încoace.

Te-ar mai interesa: Cât de des trebuie schimbată lenjeria intimă și cu...

Desigur, mai rămân luni dificile în așteptarea efectelor campaniei de vaccinare. Iarna este întotdeauna o perioadă favorabilă pentru afecțiuni respiratorii și este de așteptat un nou val de infecții după Crăciun”, atrage atenția ziarul britanic.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private