Sari la conținut

Avertisment pentru pacienții care folosesc acest medicament de diabet pentru a slăbi! Unii au slăbit și câte 30 de kilograme în două luni!

În acest moment, farmaciile din România sunt luate cu asalt de către populație cu o singură solicitare: Ozempic! Acest medicament destinat diabeticilor, eficient în reglarea glicemiei, este extrem de eficient și în pierderea kilogramelor.

Medicul primar Doru Negru, specializat în diabetologie, nutriție și boli metabolice, confirmă eficiența tratamentului în scăderea în greutate, lucru confirmat de studiile de specialitate.

“Substanţa din el încetineşte golirea stomacului dându-ţi mai multă vreme senzaţia de saţietate.

Acum vreo 30 de ani, se spunea în cărţile noastre de medicină, erau 3-4 rânduri despre nişte hormoni intestinali care se cheamă incretine. Şi care sunt hormoni ai saţietăţii şi care îţi încetinesc golirea stomacului, îţi ţin mai multă vreme senzaţia de saţietate şi în acelaşi timp îţi împiedică formarea de glucagon, este un hormon care face invers decât insulina, crescându-ţi glicemia.

Atât erau, 3-4 rânduri în tratatele de specialitate. Acum sunt tratate întregi despre aşa ceva. Ei, aceşti hormoni ai saţietăţii sunt făcuţi să ţină numai 4 minute, după care dispar.

Savanţii s-au gândit, hai să facem aceşti hormoni sau să găsim ceva asemănător care să ţină mai multă vreme şi au găsit tot felul de soluţii şi medicamente asemănătoare structural care ţin de la 12 ore până la 1 zi, 2, o săptămână.

Dacă aceşti hormoni au fost făcuţi de mama natură să ţină 4 minute, oare nu scuipăm contra vântului? Este adevărat, sunt de destulă vreme pe piaţă, ca să-ţi arate că merge bine şi că funcţionează, destulă vreme însemnând 4-5 ani, până la 20 de ani mai e timp” explică medicul pentru News.ro.

Pacienții care au urmat acest tratament au slăbit si câte 20 – 30 kg

Medicamentul Ozempic se găsește sub formă de injecții. Sunt până la 5 generații ale medicamentului, iar acesta are indicații și pentru obezitate, nu doar pentru diabet.

Iar în doză imensă, în cantităţi mari, se pare că poate fi luat şi pe gură.

“Pe piaţă există două variante injectabile, sunt medicamente pentru scăderea glicemiei şi se dau exclusiv pe reţetă de la medicul diabetolog sau nutriţionist.

El a fost aprobat prima oară în America de către FDA, dar ca efect secundar, nu advers, s-a observat că majoritatea pacienţilor au avut o scădere foarte mare în greutate, uneori chiar de 20 de kilograme, asta în timp de 2-3 luni. Intervine prin scăderea apetitului, prin gestionarea mai uşor între ceea ce înseamnă saţietate şi consumarea mâncării, în România a fost introdus pe piaţă de către Agenţia Naţională a Medicamentului şi este folosit în reţete gratuite şi compensate tocmai pentru pacienţii care au probleme cu glicemia, pentru diabetici”, a explicat Beatrice Speteanu, farmacist la o farmacie din Capitală, potrivit Antena3.

Oamenii vin să ceară medicamentul fără reţetă la farmacie, fără a fi consultaţi de medic înainte, ceea ce este greşit. Farmacistul atrage atenţia asupra importanţei unei anamneze prealabile în funcţie de care medicul poate sau nu prescrie acest tratament.

“Vin să ceară fără reţetă, destul de des, nu este vorba numai de Ozempic, mai este un medicament injectabil care acţionează prin acelaşi mecanism, pentru scăderea greutăţii.

Tuturor le recomandăm, chiar avem acum numere de diabetologi unde să-i trimitem, pentru că este necesară şi o anamneză. Adică li se va recomanda, unii au şi primit eventual reţeta, li s-au recomandat analize de sânge, o ecografie abdominală şi ecografie de tiroidă. În funcţie de aceste analize, medicul poate recomanda dacă i se poate administra şi acest ozempic”.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: