Sari la conținut

Avertisment pentru persoanele trecute de 45 de ani: Simptomele pe care nu trebuie să le neglijezi

infecțiile virale și riscul de Alzheimer
Sursă foto: Getty Images
Avertisment despre infecțiile virale și riscul de Alzheimer

Avertisment pentru persoanele trecute de 45 de ani: Simptomele pe care nu trebuie să le neglijezi

O boală gravă se poate dezvolta imediat după vârsta de 45 de ani. Simptomele nu trebuie neglijate. MTrebuie să ajungi, de urgenţă, la medic.

Alzheimer-ul este considerată una dintre cele mai dificile boli. Pacienții pot ajunge într-un timp foarte scurt la demență, iar primele simptome pot apărea la 45 de ani. Specialiștii îți recomandă vizita la medic dacă te confrunți cu tulburări de memorie, comportament agresiv, confuzie și erori de judecată.

Risc de a face Alzheimer

despre memorie
Sursa foto: unsplah.com

Cu toate astea, primele simptome pot fi oboseala nejustificată, insomnia, pierdea parțială a auzului și tulburările de memorie. O echipă de medici din Noua Zeelandă a descoperit că ochii îți arată sănătatea creierului. Potrivit studiului publicat în revista JAMA Ophthalmology, subțierea retinei la o vârstă fragedă vine la pachet cu performanțe cognitive slabe. Riscul de a face Alzheimer este foarte mare.

O altă cercetare publicată în Frontiers în Neuroscience a descoperit o legătură între Alzheimer și glaucom sau degenerescența maculară. O vizită la oftalmolog îți poate da mai mulți ani de viață.

Cercetătorii de la Universitatea Otago din Noua Zeelandă au descoperit că problemele cu ochii pot duce la demență. Oamenii cu cele mai slabe scoruri la testele de performanță cognitivă erau la un pas de a își pierde vederea.

Atenție la aceste simptome

“Viteza de procesare a informațiilor, de înțelegere și de a reacționa este încetinită în cazul celor care au retina subțiată. Asta ne arată că o examinare oftalmologică de rutină efectuată după vârsta de 40 de ani ne poate indica dacă o persoană este la risc să dezvolte demență,” a afirmat dr. Ashleigh Barrett-Young.

Problemele care duc la orbire

Hipertensiune arterială, diabet, anomalii vasculare congenitale, miopie, ateroscleroză, boli renale, tuberculoză, herpes, infecții cu streptococi, stafilococi, Pseudomonas aeruginosa, virusul gripal, traumatisme la nivelul ochilor, inclusiv intervenții chirurgicale.

Pierderea vederii

Cercetătorii au declarat că pierderea vederii este un proces lent, dar dificil. Simptomele sunt : apariția unor pete negre în câmpul vizual, vedere în ceață sau incapacitatea de apreciere a distanței față de un obiect ori de a se concentra asupra acestuia.

Cu toate că demența nu are leac, oamenii nu trebuie să neglijeze simptomele pe care le au la vârste fragede.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel