miercuri, mai 18, 2022

În jurul lumii, mii de câini vor aștepta cu nerăbdare ca stăpânii lor să vină acasă de la serviciu. Mulți își vor întâmpina stăpânii și stăpânele cu un lătrat; unii pot chiar să lingă fețele proprietarilor lor. Cu toate acestea, Colegiul Regal Veterinar din Marea Britanie avertizează că această manifestare de afecțiune poate crește riscul unei superinfecții.

Experții de la Colegiul Regal Veterinar au spus că proprietarii de animale de companie ar trebui să se spele pe mâini după ce își mângâie câinele sau le curăță fecalele.

Te-ar mai interesa: Cum se extrage corect o căpușă, pas cu pas? Recoma...

Mai mult, ei cer ca oamenii să nu-și lase animalul de companie să le lingă farfuria.

Motivul pentru aceasta este oprirea răspândirii potențiale a unui superbacteristic ce ar putea fi răspândit de la pisici și câini la oameni.

Oamenii de știință își exprimă aceste îngrijorări, deoarece unele dintre aceste superbacterii sunt rezistente la antibiotice.

Potrivit unui studiu, superbacteriile în cauză care s-au răspândit de la animalele de companie la proprietari au fost în momentul în care animăluțe lingeau  fața stăpânilor după ce acesta și-a lins fundul în prealabil.

Te-ar mai interesa: 1 din 6 persoane suferă un AVC pe parcursul vieții...

Oamenii de știință au efectuat un studiu pe mostre de scaun de la câini, pisici și oameni și au descoperit numeroase „bacterii de îngrijorare”.

Ei au descoperit că o pisică, 14 câini și 15 oameni au fost pozitivi pentru bacteria rezistentă la medicamente E. coli.

Se știe că aceste bacterii sunt rezistente la penicilină.

Dr Julianna Menezes, autoarea studiului, a spus că factorii de risc includ „sărutul, lingerea faței proprietarului sau mâncatul din farfuria proprietarului”.

Te-ar mai interesa: Poluarea ucide anual nouă milioane de oameni. Solu...

Dr. Menezes a adăugat: „Deși nivelul de partajare din gospodăriile pe care le-am studiat este scăzut, purtătorii sănătoși pot arunca bacterii în mediul lor timp de luni de zile și pot fi o sursă de infecție pentru alte persoane și animale mai vulnerabile, cum ar fi persoanele în vârstă și femeile însărcinate”.

„Pentru a reduce răspândirea acestor bacterii în gospodărie, ar fi necesar să se reducă această relație strânsă dintre proprietari și animalele lor de companie și, de asemenea, să existe practici de igienă mai mari.”

Te-ar mai interesa: Cum ne protejăm de soare, vara? Persoanele care au...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private