vineri, mai 27, 2022

Weekend-ul trecut, consumul de pizza contaminate cu bacteria Escherichia Coli a provocat zeci de intoxicații grave în Franța și moartea a doi copii din cauza sindromului hemolitic uremic, o complicație a infecției cu anumite tulpini ale acestui microorganism.

Potrivit RFI, analizele au confirmat o legătură între mai multe cazuri de infecție și consumul de pizza congelată Fraîch’Up de la marca Buitoni, care este deținută de Nestlé. Această pizza nu este comercializată în România.

Te-ar mai interesa: Alertă la Palat! A fost internat la spital în urma...

Ce este sindromul hemolitic uremic?

Sindromul hemolitic uremic este o afecțiune gravă cauzată de deteriorarea vaselor de sânge din rinichi, determinând înfundarea cheagurilor. Este cel mai frecvent la copiii mici, dar poate afecta persoanele de orice vârstă.

In mod normal, apare ca urmare a unei infectii cu bacteria E. coli, desi poate aparea si din cauza altor infectii, a folosirii anumitor medicamente, a sarcinii, a cancerului sau a unei boli autoimune; Există chiar și unele cazuri de sindrom hemolitic uremic cu o componentă genetică.


Care sunt simptomele ?

Când cauza de bază este infecția cu E. coli, primul simptom este de obicei diareea cu sânge; acest semn, însă, nu este prezent în alte etiologii. Apoi, poate apărea o imagine caracterizată prin durere, crampe sau umflături abdominale, vărsături și febră.

Te-ar mai interesa: Dan Negru, critici dure dup moartea unei mari pers...

Următoarele manifestări ale bolii care apar se datorează leziunilor vaselor de sânge, deci sunt frecvente indiferent de motivul subiacent. Acestea includ aspect palid, oboseală extremă, dificultăți de respirație, apariția vânătăilor, sângerare neobișnuită din nas sau gură, scăderea funcției urinare, edem la picioare și glezne și, mai rar, mâinile, fața și întregul corp; confuzie, convulsii, accident vascular cerebral și hipertensiune arterială.

Te-ar mai interesa: Cum apare cancerul și cum poți să-l vindeci? Dr. P...

Dacă boala continuă să progreseze, poate duce la insuficiență renală acută sau cronică, comă, sângerări severe, probleme cardiace și leziuni ale tractului digestiv sau pancreasului.

Cum este tratat?

Sindromul hemolitic uremic este o urgență medicală gravă care trebuie tratată într-un cadru spitalicesc și poate chiar necesita internarea în Unitatea de Terapie Intensivă .

Astfel, pacientul poate avea nevoie de transfuzii intravenoase de globule roșii sau trombocite, medicamente pentru reducerea tensiunii arteriale, dializă renală, schimb de plasmă sau chiar transplant de rinichi.

Te-ar mai interesa: Schizofrenia: 3 mituri comune distruse!...

În același timp, anumite măsuri de susținere a vieții, cum ar fi înlocuirea lichidelor sau electroliților, pot fi necesare, deși ținând cont de faptul că funcția renală și eliminarea lichidelor pot să nu funcționeze normal.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private