sâmbătă, mai 21, 2022

Severitatea cancerului depinde în mare măsură de capacitatea sa de a metastaza. Dar importanța de a depista boala devreme este valabilă pentru toate tipurile, deoarece aceasta oferă cele mai bune șanse de a primi tratament curativ. Din păcate, atunci când simptomele sunt inexplicabile, acestea sunt adesea eliminate ca afecțiuni minore.

Cancerul este asociat clinic cu o serie de simptome care reflectă de obicei celula sau organul care a devenit bolnav. Uneori, totuși, semnele de avertizare pot fi mai puțin evidente sau prost definite. O problemă continuă cu pacienții este cât de des sunt ignorate semnele revelatoare ale bolii, în special atunci când nu au o cauză clară. Pierderea în greutate, durerea și nodulii care sunt inexplicabili ar putea fi simptomatice ale bolii.

Te-ar mai interesa: Ochii albaștri nu sunt chiar albaștri. Informația ...

Centrul pentru Cancer explică: „Dacă aveți oricare dintre aceste simptome mai mult de două săptămâni, ar trebui să vă programați la medicul dumneavoastră primar pentru a discuta despre ceea ce vă confruntați.

În acest fel, medicul dumneavoastră este mai capabil să vă ajute să înțelegeți ceea ce înseamnă simptomele dumneavoastră, poate să vă diagnosticeze corect simptomele și să continue să monitorizeze problemele sau să vă îndrume la un specialist.

Când vine vorba de prevenirea cancerului, ești cel mai bun avocat al tău.”

Organismul de sănătate enumeră „scăderea în greutate inexplicabilă, noduli inexplicabili și durere inexplicabilă” drept trei simptome care sunt ușor trecute cu vederea de către pacienți.

Te-ar mai interesa: Ce salarii încasează medicii din România în 2022. ...

Dar, de multe ori, bolnavii ignoră și febra de origine necunoscută, transpirațiile nocturne, arsurile persistente la stomac, rănile bucale sau ale limbii care nu se vindecă, balonarea, tiparele neregulate ale intestinului și problemele la înghițire.

Durere inexplicabilă

Deoarece celulele canceroase nu au nervi proprii, majoritatea pacienților nu vor avea dureri.

Când apare durerea, totuși, este de obicei un indiciu al unei tumori care presează nervii din apropierea tumorii.

Te-ar mai interesa: Alcoolul, pericol pentru siluetă. Nutriționist rom...

Cancer Research UK spune: „Cercetătorii estimează că 38 și din 100 de persoane cu cancer au durere moderată până la severă.

Durerea este mai probabilă în cazul cancerului avansat. Cancerul avansat înseamnă că cancerul s-a răspândit sau a revenit de când a fost tratat pentru prima dată.

Aproximativ 65 din 100 de persoane cu cancer avansat manifestă durere.”

Noduli inexplicabili

Nodulii sunt simptome comune ale cancerului care trec adesea neobservați dacă sunt nedureroși la atingere.

Te-ar mai interesa: Tratament personalizat pentru pacienții oncologici...

De obicei, un nodul care este simptomatic al bolii va crește constant în dimensiune pe parcursul săptămânilor și lunilor.

„Nodulii canceroși care pot fi simțiți din exteriorul corpului pot apărea la sân, la testicule sau la gât, dar și la brațe și picioare”, explică Clinica Cleveland.

Pierdere în greutate inexplicabilă

Scăderea în greutate poate apărea cu aproape orice cancer – dar cel mai adesea se întâmplă cu cancerele care afectează stomacul, esofagul pancreasului și plămânii.

Te-ar mai interesa: „Este cel mai mare focar văzut vreodată în Europa”...

Mai mult, pentru mulți oameni este primul semn vizibil al bolii.

Oamenii de știință cred că cancerul eliberează în sânge substanțe care afectează modul în care organismul folosește caloriile din alimente.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private