Sari la conținut

Avertisment privind suplimentele: Trei pastile care pot „pregăti terenul” pentru cancer

Din cuprinsul articolului

SUPLIMENTELE au ajutat milioane de oameni să reducă lacunele nutriționale din dieta lor, dar unele studii au pus sub semnul întrebării siguranța lor. Potrivit unui expert în sănătate, trei suplimente populare pot crește riscul de cancer.

Suplimentele oferă beneficii ample care pot aduce îmbunătățiri semnificative anumitor condiții. Cu toate acestea, atunci când sunt luate în doze mai mari, acestea pot prezenta anumite riscuri. Nataly Komova, nutriționist și expert în fitness la JustCBD, detaliază care trei suplimente sunt legate de un risc mai mare de a dezvolta cancer.

Beta caroten

Beta-carotenul se transformă în vitamina A în organism, care poate oferi beneficii pentru vederea și sănătatea ochilor, precum și pentru sănătatea pielii și a membranei mucoase.

Nataly a explicat: „Beta-carotenul este un supliment alimentar promovat ca fiind cel mai bun pentru sistemul nostru imunitar.

Cu toate acestea, lipsa dozelor potrivite de supliment poate crește riscul de cancer de piele.”

Un studiu pe 29.999 de bărbați care fumează a constatat că participanții care au luat zilnic 20 mg de beta-caroten timp de cinci până la opt ani au observat o creștere cu 18% a riscului de cancer pulmonar.

Cu toate acestea, alimentele bogate în beta-caroten sunt considerate benefice pentru sănătate, deoarece par să scadă riscul unor tipuri de cancer și, eventual, boli de inimă.

Vitamina E

Vitamina E este o vitamină cheie solubilă în grăsimi, cunoscută pentru a proteja grăsimile din membranele celulare de deteriorarea cauzată de oxidare.

Este deosebit de important pentru menținerea unei inimi și a circulației sănătoase, a pielii, a nervilor, a mușchilor și a celulelor roșii din sânge.

Nataly a spus: „Suplimentul cu vitamina E este o modalitate excelentă de a obține o piele și un creier sănătos.

„Vitaminele ajută, de asemenea, la întărirea sistemului imunitar, protejându-ne de boli.

„Cu toate acestea, la doze mai mari, suplimentele de vitamina E cresc șansele de a contracta cancer de prostată.”

Doctorul Carrie Ruxton, de la Serviciul de Informare pentru Sănătate și Suplimente Alimentare, a explicat că scopul suplimentelor este de a preveni bolile, ci mai degrabă de a reduce lacunele alimentare.

Doctorul Ruxton a adăugat: „Aportul de vitamina E nu este măsurat în Sondajul Național privind Dieta și Nutriția din Regatul Unit, dar se estimează că mai mult de 90% dintre oamenii din SUA nu consumă suficientă vitamina E pentru a-și satisface nevoile zilnice medii.

„Acest lucru include o cerință în rândul unor grupuri de oameni de a lua suplimente de vitamina E pentru a reduce decalajul alimentar și a-și atinge cerințele zilnice.”

Acid folic

Folicul este utilizat în general pentru prevenirea și tratarea nivelurilor scăzute de folat și a nivelurilor ridicate de homocisteină în sânge.

Într-un studiu din 2009 publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane, cercetătorii au descoperit că acidul folic luat în doze mari poate promova unele tipuri de cancer.

Studiul, condus de Marta Ebbing, de la Spitalul Universitar Norvegia Haukeland, a tras concluzia după ce a analizat datele de la aproape 700 de pacienți cu inimă tratați cu suplimente de vitamina B.

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel