miercuri, mai 31, 2023

SUPLIMENTELE au fost supuse unei analize deosebite de-a lungul anilor, dar juriul încă nu a stabilit dacă beneficiile lor depășesc riscurile. Scopul unor comprimate pe bază de plante este de a reduce lacunele alimentare, dar unele vin cu avertismente severe. Potrivit National Institutes for Health, utilizarea prelungită a unui supliment „calmant” ar putea duce la leziuni hepatice severe.

Te-ar mai interesa: Dr. Alina Tănase: Cancerele de sânge se vindecă. F...

Afirmațiile asupra beneficiilor pentru sănătate ale suplimentelor variază în mare măsură, dar dovezile că acestea protejează împotriva bolilor sunt limitate.

Cercetătorii au subliniat de mult timp că suplimentele sunt benefice pentru sănătate atunci când o dietă nu reușește să răspundă tuturor nevoilor nutriționale. Dar studiile recente au pus sub semnul întrebării siguranța comprimatelor. Un supliment pe bază de plante, care este promovat pentru capacitatea sa de a reduce anxietatea, ar putea duce la leziuni hepatice severe atunci când este luat la o doză incorectă.

Te-ar mai interesa: Bucureştenii pot primi 4.000 de lei pentru a se te...

Kava este o rădăcină originară din insulele Pacificului de Sud, care este servită în mod tradițional ca ceai, dar poate fi luată și ca supliment alimentar.

Efectele remediilor pe bază de plante au fost asemănătoare cu cele ale alcoolului, ajutând creierul să se simtă calm, relaxat și fericit.

De fapt, un studiu publicat în revista Trials a sugerat că kava ar putea fi folosit ca un tratament alternativ la medicamentele prescrise persoanelor cu tulburare de anxietate generalizată.

Te-ar mai interesa: Cât de periculoasă este alergia la ambrozie. Român...

Cercetările anterioare publicate în revista Clinical Psychopharmacology au arătat că administrarea de kava a redus semnificativ simptomele de anxietate la persoanele cu această afecțiune, în comparație cu cei care iau un placebo.

Utilizarea suplimentului se extinde și la ameliorarea durerii, prevenirea convulsiilor și relaxarea musculară.

Kava

Cu toate acestea, administrarea de doze mai mari de kava pentru o perioadă prelungită a fost legată de leziuni hepatice grave, explică Everyday Health.

Te-ar mai interesa: Horoscop 31 mai 2023. Noi oportunităţi şi multe su...

De fapt, atât National Institutes of Health (NIH), cât și Food and Drug Administration (FDA) au emis anterior un avertisment prin care anunță consumatorii despre riscurile pentru sănătate.

NIH afirmă: „Suplimentele alimentare care conțin Kava pot fi asociate cu leziuni hepatice severe.”

„FDA (a raportat, de asemenea, că produsele care conțin kava au fost asociate cu leziuni hepatice.”

Te-ar mai interesa: Ciucă și Ciolacu au bătut palma cu sindicaliştii d...

Mai precis, planta a fost legată de ciroză – cicatrici hepatice – hepatită (iritații hepatice) și insuficiență hepatică, care duc la deces la câțiva pacienți.

De asemenea, FDA a primit anterior rapoarte despre femei tinere sănătoase care au avut nevoie de transplant de ficat.

WebMD explică că încă există confuzie în ceea ce privește cantitatea de supliment care poate fi luată în siguranță.

Organismul de sănătate explică: „Dacă medicul dumneavoastră vă dă acordul, utilizați cea mai mică doză posibilă.

Nu îl luați mai mult de trei luni și evitați să beți alcool în timp ce îl utilizați.”

În timp ce suplimentele sunt capabile să atenueze semnele de anxietate, unele cercetări sugerează că efectuarea anumitor modificări ale stilului de viață ar putea fi la fel de benefică pentru a reduce stresul.

Tulburarea de anxietate generală,  provoacă de obicei tensiune, iritabilitate, dificultăți de concentrare, palpitații ale inimii și constricție în piept.

Datorită conținutului lor ridicat de seleniu, nucile braziliene ar putea ajuta la reducerea inflamației, care este adesea accentuată la pacienții cu această tulburare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private