Sari la conținut

Avertismentul înfiorător al unui renumit consilier științific: „O altă pandemie este absolut inevitabilă”

varianta Delta-Plus

Fostul consilier științific principal al guvernului britanic, Sir Patrick Vallance, a declarat că o altă pandemie este „absolut inevitabilă” și a îndemnat viitorul guvern britanic să se concentreze asupra pregătirii pentru aceasta, avertizând că „nu suntem încă pregătiți”.

Vorbind la un eveniment organizat în cadrul festivalului Hay din Powys, Vallance a declarat că este „minunat că avem alegeri”, deoarece există „în mod clar probleme care trebuie rezolvate”. Unul dintre lucrurile pe care trebuie să le facă următorul guvern este să implementeze „o supraveghere mai bună pentru a putea detecta aceste lucruri”, a spus el potrivit The Guardian. 

Sfatul lui Patrick Vallance pentru liderii G7

De asemenea, el a reiterat ceea ce a spus liderilor G7 în 2021, că „trebuie să fim mult mai rapizi, mult mai aliniați – și există modalități de a face acest lucru – la obținerea de teste de diagnostic rapid, vaccinuri rapide, tratamente rapide, astfel încât să nu fie nevoie să se ajungă la măsurile extreme, care au avut loc în timpul pandemiei Covid-19”.

Măsurile pe care le recomandă sunt posibil de pus în aplicare, crede Vallance, dar „necesită o anumită coordonare”.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

El a spus că, până în 2023, „G7 a cam uitat” de punctele pe care le-a prezentat în 2021. „Nu puteți uita de asta!”, a îndemnat el, recomandând ca pregătirile pentru pandemie să fie tratate în mod similar cu forțele armate.

„Știm că trebuie să avem o armată, nu pentru că va fi un război în acest an, dar știm că este o parte importantă a ceea ce avem nevoie ca națiune”, a spus el. „Dar, trebuie să tratăm această pregătire (n.r. – pentru o nouă pandemie) la fel de serios și să nu o privim ca pe un lucru ușor, să continuăm să facem reduceri atunci când nu există niciun semn de pandemie – pentru că nu va exista niciun semn de pandemie”, a continuat Vallance.

Vaccin împotriva viitoarelor coronavirusuri

Fostul consilier științific a menționat că unul dintre „pașii în direcția cea bună” care sunt făcuți este reprezentat de promovarea de către Organizația Mondială a Sănătății a acordului privind pandemiile, un acord propus pentru ca țările să colaboreze pentru a se pregăti pentru pandemii.

„Dar nu cred că există suficientă concentrare”, a spus Vallance.

Oamenii de știință creează un vaccin cu potențial de protecție împotriva viitoarelor coronavirusuri. Cu toate acestea, el a spus că există probleme legate de viteza și eficiența modului în care se desfășoară anchetele și a afirmat că „trebuie să găsim o modalitate mai bună de a le desfășura”.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel