marți, martie 28, 2023

Să bei în timp ce iei o rețetă sau un medicament fără prescripție medicală poate să nu pară mare lucru. Dar poate fi de fapt periculos – chiar pune viața în pericol.

„Alcoolul poate inhiba sau amplifica efectele medicamentului într-un mod necontrolat și imprevizibil”, spune Kristine Arthur, MD, medic internist la Centrul Medical Memorial Care Orange Coast din Fountain Valley, California.

Te-ar mai interesa: Legătura dintre demență și osteoporoză. Densitatea...

Medicamente pentru alergii și răceli

Inclusiv medicamente de marcă precum: Claritin, Benadryl, Zyrtec, Triaminic Răceală și Alergii, Tylenol Răceală & Gripa

Alergiile de primăvară vă pot determina să consumați medicamente pentru alergii, care sunt cunoscute pentru că interacționează slab cu alcoolul.

Potrivit Institutului Național pentru Abuz de Alcool și Alcoolism (NIAAA) din Statele Unite, amestecarea medicamentelor pentru alergii fără prescripție medicală cu alcool vă poate face să vă simțiți somnolent sau amețit.

„Orice antihistaminice – clasa de medicamente [care combate alergiile] – care sunt asociate cu somnolența poate avea un efect mai mare de sedare cu alcool”, spune dr. Andrew Weinstein, alergolog și imunolog clinic și profesor clinic asociat de Pediatrie la Thomas Jefferson Medical College.

Te-ar mai interesa: Cum poţi scăpa de riduri fără creme scumpe. Cea ma...


Medicamente pentru angina pectorală

Inclusiv medicamente de marcă precum: Isordil, Nitrostat, Rectiv, Nitrolingual

Dacă aveți dureri în piept, medicul dumneavoastră vă poate prescrie un medicament pentru a preveni atacurile. Dar fiți atenți: nu beți în timp ce luați aceste medicamente.

„Amestecarea alcoolului și a medicamentelor pentru durerea în piept, cum ar fi nitroglicerina [denumirea generică pentru Nitrostat, Rectiv și Nitrolingual] poate provoca o tensiune arterială scăzută periculos sau ritmuri anormale ale inimii”, spune dr. Arthur.

Te-ar mai interesa: Fericirea trece şi prin farfurie. TOP 10 carbohidr...

NIAAA observă, de asemenea, că alcoolul poate crește efectele secundare ale nitroglicerinei, dând stări de amețeală și leșin

Medicamente pentru anxietate

Inclusiv medicamente de marcă precum: Ativan, Xanax, Librium, Valium

Amestecarea alcoolului cu benzodiazepine – medicamente care ajută la ameliorarea anxietății și a atacurilor de panică – poate duce la simptome care pun viața în pericol. S-ar putea să vă simțiți somnolent sau amețit sau chiar să aveți dificultăți de respirație, control motor afectat, comportament neobișnuit sau probleme de memorie.

Te-ar mai interesa: Pancreas inflamat: semnele apar în primele zile de...

Medicamente de artrită

Inclusiv medicamente de marcă precum: Celebrex, Naprosyn, Voltaren

Dacă luați medicamente pentru a gestiona durerea de artrită, ar trebui să știți că toate aceste medicamente sunt medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) puternice și, ca atare, pot provoca ulcere, sângerări ale stomacului sau leziuni hepatice. Dar iată care este motivul: riscul acestor reacții adverse potențial severe crește atunci când bei alcool, conform NIH, în special pentru adulții în vârstă și cei care sunt deja într-o stare precară de sănătate.

Te-ar mai interesa: Cinci alimente și suplimente care acționează ca un...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private