duminică, decembrie 4, 2022

Avertismentul medicilor: Tot mai multe persoane care au avut Covid dezvoltă alergii.

După ce în ultima lună, la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad au ajuns aproximativ 100 de pacienţi cu afecţiuni cauzate de alergii, medicii au observat că printre acestea sunt multe persoane care au avut Covid.

Concluzia la care au ajuns medicii SCJU este aceea că tot mai multe persoane care au avut Covid dezvoltă alergii, chiar dacă nu au în istoric sensibilitate la polen sau alte substanţe.

Te-ar mai interesa: Rețeta zilei: Cimbru, busuioc și mărar, elixir pen...

Mai mult, numărul celor care se prezintă la specialişti este mai mare decât în anii anteriori.

Avertismentul medicilor: Tot mai multe persoane care au avut Covid dezvoltă alergii

Medicul Camelia Ciacli, specialist în alergologie- imunologie clinică în cadrul SCJU Arad, a declarat, miercuri, că în ultimele săptămâni foarte mulţi pacienţi alergici ajung la cabinetul specializat al spitalului.

„Această perioadă înseamnă o adresabilitate crescută a pacienţilor cu afecţiuni alergice. Pe lângă pacienţii care se cunosc cu afecţiune alergică de mai mulţi ani, apar tot mai multe cazuri de pacienţi la vârste mai înaintate cu afecţiuni clar documentate de etiologie alergică.

Te-ar mai interesa: Care sunt beneficiile pentru sănătate ale acestui ...

(…) Am observat că pacienţi care au prezentat infecţie cu SARS-CoV-2, fără antecedente patologice alergice, au dezvoltat anumite sensibilizări alergice într-un număr destul de mare”, a spus dr. Camelia Ciacli, potrivit Agerpres.

Medicul a adăugat că „există studii recente care demonstrează că afecţiunea alergică duce la scăderea calităţii vieţii asemănător bolilor cardio-vasculare sau diabetului zaharat”.

Te-ar mai interesa: Magda Vasiliu: Cu ce mi schimba mie viața faptul c...

Specialiştii SCJU Arad au atras atenția că boala alergică la debut poate fi confundată frecvent cu viroze

„Pacienţii prezintă de cele mai multe ori strănut în salbe, rinoree apoasă, nas înfundat, prurit nazal, prurit ocular, tuse seacă iritativă. Orice simptome care persistă mai mult de cinci-şapte zile pun problema unui diagnostic diferenţial cu o boală alergică la debut. Există nenumărate cazuri în care boala se agravează şi poate să apară o criză de astm”, a spus Camelia Ciacli.

Te-ar mai interesa: Ai hemoglobina mică? Uite ce afecțiuni ascunde...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private