Sari la conținut

Avertismentul NASA: aceste locuri de pe Pământ vor fi nelocuibile până în 2050 din cauza schimbărilor climatice

schimbări climatice
Sursă foto: Shutterstock
Efectul schimbărilor climatice asupra problemelor de sănătate

Un studiu realizat de NASA a tras un semnal de alarmă. Acesta avertizează că unele zone ale planetei ar putea deveni nelocuibile până în 2050 din cauza încălzirii globale.

Raportul, bazat pe date din satelit, avertizează cu privire la creșterea temperaturilor și a umidității, care ar putea face viața umană imposibilă în anumite regiuni.

Cele 5 locuri care vor fi „nelocuibile”, potrivit NASA

Indicele Wet Bulb, utilizat de experții agenției spațiale americane, identifică zonele care sunt în pericol.

Potrivit studiului, națiuni din Asia de Sud, precum Pakistanul, ar putea fi printre regiunile afectate. În ultimii 15 ani, unele zone subtropicale au depășit deja pragul critic al indicelui bulbului umed, sugerând că fenomenul s-ar putea intensifica și extinde în viitor.

Țările situate de-a lungul Golfului Persic s-ar putea confrunta cu condiții extreme. Temperaturile ridicate și nivelurile de umiditate ar putea face această regiune „nelocuibilă” pentru oameni. Zonele de coastă ale Mării Roșii sunt, de asemenea, în pericol, se arată în raport.

Ce se va întâmpla până în 2070

Până în 2070, anumite regiuni din Brazilia s-ar putea confrunta, de asemenea, cu condiții de nelocuibilitate din cauza încălzirii globale. Se așteaptă ca temperaturile și umiditatea să atingă niveluri periculoase în aceste zone.

Conform previziunilor studiului, o altă zonă care va fi expusă unui risc serios se află în estul Chinei. Această zonă ar putea înregistra indici ai bulbului umed de peste 35 °C, punând în pericol sănătatea și viața locuitorilor săi.

În plus, unele regiuni din Statele Unite s-ar putea confrunta cu schimbări semnificative în următoarele decenii.

„Acțiune urgentă”: avertismentul NASA

Oamenii de știință de la NASA au subliniat importanța luării unor măsuri urgente pentru a atenua încălzirea globală și a preveni ca aceste proiecții să devină realitate.

Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră este esențială pentru protejarea acestor regiuni și asigurarea habitabilității pentru generațiile viitoare, informează sursa.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel