Sari la conținut

Avertismentul Papei Francisc: „Războiul riscă să șteargă umanitatea din istorie”

Papa Francisc a avertizat duminică cu privire la un conflict global care decurge din războiul din Ucraina, care, a spus el, are capacitatea de a șterge omenirea de pe fața Pământului.

Amenințarea reprezentată de invazia Rusiei în Ucraina ar trebui să convingă pe toată lumea că omenirea trebuie să pună capăt războiului înainte de a distruge umanitatea, a declarat duminică Papa Francisc.

Papa s-a adresat miilor de oameni aflați în Piața Sfântul Petru din Roma pentru binecuvântarea sa de duminică.

„A trecut mai mult de o lună de la invazia Ucrainei, de la începutul acestui război crud și fără sens, care, ca orice război, este o înfrângere pentru toată lumea, pentru noi toți.

Trebuie să renegăm războiul, un loc al morții unde tații și mamele își îngroapă copiii, unde bărbații își ucid frații fără să-i vadă, unde cei puternici decid și cei săraci mor”, a spus suveranul pontif.

El a spus că războiul din Ucraina distruge viitorul țării și a citat o statistică care arată că jumătate din copiii țării au fugit din țară.

Papa Francis: Acesta este războiul bestialității

El a spus că „acesta este războiul bestialității, ceva barbar și sacrileg”. El și-a îndemnat ascultătorii să nu considere războiul inevitabil sau ceva cu care să fie obișnuiți.

„Dacă vom ieși din acest (război) la fel ca înainte, vom fi cu toții într-un fel vinovați. Confruntată cu pericolul autodistrugerii, omenirea trebuie să înțeleagă că a sosit timpul să abolească războiul, să îl anuleze din istoria omului, înainte ca el să îl anuleze pe om din istorie”, a continuat Francisc.

Francis a vorbit de mai multe ori despre un posibil conflict nuclear de când Rusia și-a invadat vecinul pe 24 februarie 2014.

El a spus: „Îi rog pe toți politicienii să reflecteze asupra acestui lucru și să facă o promisiune și să privească Ucraina martirizată pentru a înțelege că războiul în fiecare zi agravează situația tuturor”.

Papa a criticat implicit Moscova încă de la invazia pentru demilitarizarea Ucrainei. El a condamnat ferm ceea ce el a numit „agresiune nejustificată”, precum și a denunțat „atrocitățile”.

Cu toate acestea, el nu a folosit termenul „Rusia” în rugăciune decât în timpul unor evenimente speciale pentru pace, cum ar fi vinerea trecută.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel