luni, mai 16, 2022

În cea de-a 25-a zi de război în Ucraina, orașele sunt în continuare amenințate de atacurile armatei rusești. În această situație, Papa Francisc a făcut un nou apel către Putin. Acesta cere încetarea războiului din Ucraina.

Papa Francisc, apel către Putin: „Masacrul trebuie oprit. Este o cruzime inumană””

După o vizită făcută la copiii ucraineni din spital aflați în Italia, Papa Francisc a implorat, duminică, comunitatea internaţională să se angajeze pentru a pune capăt războiului. Acesta a calificat acțiunea militară drept abjectă şi un masacru absurd, după rugăciunea Angelus rostită duminică în piaţa San Pietro.

Te-ar mai interesa: Previziuni RUNE 16-22 Mai. Voropchievici: Zodia la...

Papa Francisc: Masacru absurd în care se repetă zilnic

„Nu se opreşte agresiunea violentă împotriva Ucrainei, un masacru absurd în care se repetă zilnic atrocităţi pentru care nu există nicio justificare. Îi implor pe actorii comunităţii internaţionale să se angajeze pentru a face să înceteze acest război abominabil”, a spus Papa.

Suveranul Pontif a deplâns că săptămâna aceasta au fost lansate „rachete şi bombe împotriva bătrânilor, mamelor şi femeilor însărcinate” şi a amintit că sâmbătă a vizitat spitalul de copii Bambino Gesu unde sunt internaţi mai mulţi copii ucraineni, care au căzut victimă bombardamentelor şi a putut vedea cum unuia dintre ei i-a fost amputat un braţ iar altul era rănit la cap”.

Te-ar mai interesa: Lidia Fecioru: această băutură îți crește imunitat...

Papa a dorit să reamintească şi de milioanele de refugiaţi care fug din calea bombelor şi care au pierdut totul, exprimând-şi totodată durerea faţă de cei care nu a reuşit să plece.

„Este o cruzime inumană, un sacrilegiu”, a spus Sfântul Părinte într-unul din apelurile sale cele mai dure de la începerea războiului, însă fără să citeze, din nou, Rusia.

„Bătrâni, copii, persoane fragile care au rămas să moară sub bombe fără să primească ajutor şi fără protecţie, nici măcar un refugiu atiaerian”, a spus suveranul.

Te-ar mai interesa: FDA a aprobat un nou tratament pentru tratarea dia...

„Este o cruzime inumană şi un sacrilegiu”

Papa a insistat să „nu ne obişnuim cu violenţa şi cu războiul” şi nici cu primirea cu generozitate a refugiaţilor, pentru că există pericolul ca „în următoarele săptămâni sau luni să devină o rutină şi să uităm”.

Într-un nou şi stăruitor apel la pace în Ucraina, papa a făcut apel la „încetarea abominabilei agresiuni armate, înainte de a reduce oraşele la cimitire”, potrivit Capital.

Te-ar mai interesa: Băutură eficientă pentru creșterea imunității. Lid...

Rușii au tras dintr-un tanc într-un azil de bătrâni

Putin nu ascultă pe nimeni. Nu are  de gând să oprească masacrul. Un cămin de bătrâni din Kreminna a fost pus la pământ de ruși în urmă bombardamentelor.

În acest atac, 56 de oameni au murit pe loc într-un cămin de bătrâni, iar restul au fost răpiți de ruși într-o acțiune sângeroasă de amploare.

„Pe 11 martie, ocupanții ruși au tras dintr-un tanc într-un azil de bătrâni din Kreminna, cinic și deliberat. Ei doar au mutat un tanc, l-au pus în fața casei și au început să tragă. Bătrânii din casă – 56 de persoane – au murit la fața locului. Supraviețuitorii, 15 persoane, au fost răpiți și duși pe teritoriul ocupat din Svatove, la casa regională de bătrâni”, au anunțat autoritățile din Ucraina.

Te-ar mai interesa: Alimentul care poate fi mâncat după expirare. „Est...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private