Sari la conținut

Avertismentul specialiștilor: daunele pandemiei asupra sănătății mintale ar putea afecta mai multe generații

Din cuprinsul articolului

Pe lângă impacturile fizice evidente ale pandemiei de Covid-19, profesioniștii din domeniul sănătății au declarat pentru CNBC că mulți oameni se luptă cu imensele schimbări emoționale și societale pe care le-a adus și, mai mult, le este greu să se adapteze la o „nouă normalitate”. acum când blocajele încep să se resimtă.

Mulți psihologi și psihiatri au raportat un aflux de persoane care caută sprijin pentru sănătate mintală în timpul pandemiei, criza globală fără precedent de sănătate provocând o creștere a anxietății și depresiei, exacerbând condițiile de sănătate mintală existente.

„Nu am fost niciodată la fel de ocupat în viața mea și nu mi-am văzut niciodată colegii la fel de ocupați”, a declarat pentru CNBC Valentine Raiteri, un psihiatru care lucrează la New York.

„Nu pot trimite oamenii către alți colegi pentru că toată lumea este ocupată. Nimeni nu ia pacienți noi… Așa că nu am fost niciodată la fel de ocupat în viața mea, în timpul pandemiei și niciodată în cariera mea”, a spus el, adăugând că a văzut, de asemenea, un aflux de foști pacienți care s-au întors la el pentru ajutor.

Raiteri a spus că mulți dintre pacienții săi lucrează în continuare de la distanță și au fost izolați, mulți simțindu-se „deconectați și pierduți și pur și simplu au acestă senzație de rău”.

„Îmi este foarte greu să fac ceva”, a spus el, remarcând: „Nu pot face presiunile să dispară. Pot întotdeauna să tratez boala pe care o provoacă.”

Au fost efectuate numeroase studii privind impactul Covid-ului asupra sănătății mintale. Un studiu, publicat în revista medicală The Lancet în octombrie, a analizat prevalența globală a depresiei și a tulburărilor de anxietate în 204 țări și teritorii în 2020, din cauza pandemiei de Covid.

A constatat că sănătatea mintală a scăzut dramatic în acel an, cu aproximativ 53 de milioane de cazuri suplimentare de tulburări depresive majore și 76 de milioane de cazuri suplimentare de tulburări de anxietate observate la nivel global. S-a constatat că femeile și tinerii sunt afectați mai mult decât bărbații și adulții în vârstă.

Anxietăți produse de pandemie

Întrucât pandemia s-a impus cu adevărat în primăvara lui 2020, nu se înțelegea cât de mult va dura pandemia. Psihologii spun că a existat o cantitate surprinzătoare de rezistență în primele luni ale izbucnirii virusului, în special atunci când multe țări au intrat în blocaje fără precedent.

Raiteri a spus că de-a lungul timpului însă, pierderea contactului social zilnic a început să-și ia amploare.

„Există cu siguranță un impact uriaș asupra sănătății mintale din cauza unei perioade lungi de incertitudine și schimbare care i-a lăsat pe oameni foarte izolați și nu sunt siguri cum să se conecteze.”

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel