Sari la conținut

Pandemia se apropie de sfârșit? Johnson & Johnson opreşte „temporar” fabricarea vaccinului său împotriva Covid

Pandemia se apropie de sfârșit? Johnson & Johnson opreşte „temporar” fabricarea vaccinului său împotriva Covid.

Compania Johnson & Johnson a întrerupt producția serului anti-covid și a închis, temporar, susțin producătorii, singura fabrică ce producea loturi utilizabile ale serului.

La sfârșitul anului trecut, Johnson & Johnson a închis în secret singura fabrică care producea loturi utilizabile din vaccinul său împotriva COVID-19, a transmis New York Times.

Johnson & Johnson opreşte „temporar” fabricarea vaccinului său împotriva Covid

Producătorii spun că este vorba despre o oprire temporară la fabrica din orașul olandez Leiden, urmând să ca producția să fie reluată în câteva luni.

În schimb, fabrica a produs un vaccin experimental, dar potențial mai profitabil, care oferă protecție împotriva unui alt virus.

După apariția articolului din New York Times, compania a reacționat, precizând că mai are în depozite milioane de doze de vaccin anti-covid, pe care continuă să le distribuie.

„Continuăm să ne îndeplinim obligațiile contractuale”, a transmis J&J.

NYT scrie că oprirea producției la Leiden ar putea reduce capacitatea de aprovizionare cu vaccinul J&J cu câteva sute de milioane de doze.

Luna trecută, producătorul de medicamente a prognozat vânzări de până la 3,5 miliarde de dolari (3 miliarde de euro) pentru vaccinul său Covid-19 în 2022, ceea ce reprezintă un salt de 46%.

Compania a raportat vânzări de 2,39 miliarde de dolari pentru vaccin în 2021, ratându-şi propriul obiectiv de 2,5 miliarde de dolari, într-un an marcat de poticneli în producţie, îngrijorări legate de siguranţă şi o cerere inegală pentru un vaccin promovat cândva ca un instrument promiţător pentru inocularea populaţiilor din zone greu accesibile.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: