vineri, iunie 9, 2023

Cancerul intestinal este considerat al doilea cel mai mare ucigaș de cancer din Marea Britanie, cu aproximativ 16.800 de vieți pierdute din cauza acestei afecțiuni în fiecare an. Vestea bună este că detectarea precoce vă poate îmbunătăți prognosticul și vă poate maximiza șansele de tratament eficient. Acest lucrusubliniează importanța conștientizării simptomelor, potrivit chirurgului colorectal James Kinross, de la Spitalul King Edward VII.

Primele simptome pot fi adesea vagi și nespecifice, dar a ști ce să căutați poate ajuta.

De aceea, Kinross a împărtășit patru semne „de avertizare” ale cancerului intestinal.

Schimbarea obiceiurilor intestinale

Poate că nu este surprinzător, dar primele semne de avertizare lovesc adesea în interiorul pereților băii.

Kinross a spus: „Un indicator potențial al cancerului intestinal este orice schimbare semnificativă a obiceiurilor intestinale, care pot varia de la o persoană la alta.

„De exemplu, dacă ieși la baie mai des decât în mod normal sau să ai scaune mai moi și mai curgătoare.

Acest lucru ar fi mai probabil legat de un factor extern, cum ar fi stresul, consumul de mai multe fibre sau o schimbare a dietei, dar merită să vă verificați dacă problema persistă.”

În timp ce acordarea de atenție la mișcările tale intestinale te-ar putea face să te simți zguduit, chiar și NHS subliniază că orice modificare în această zonă este un simptom cheie.

Sânge în scaune

Dacă nu suferiți de hemoroizi și începeți să observați sânge în scaun, acesta ar putea fi un semn de cancer.

Expertul a spus: „În mod normal, medicul dumneavoastră vă va cere să le furnizați pur și simplu o probă de scaun și va folosi un test imunochimic fecal (FIT) pentru a descoperi orice sânge ascuns în scaunul dumneavoastră.

Durere abdominală

De la oboseala musculară la durerile menstruale, există diferiți factori declanșatoripentru durerile abdominale.

Cu toate acestea, Kinross a explicat că disconfortul sau balonarea cauzate întotdeauna de mâncare – ceea ce te poate determina să mănânci mai puțin și, la rândul său, să slăbești – este ceva care trebuie evaluat de un medic.

Durere sau nodul

Chirurgul colorectal a spus: „Este posibil să aveți dureri sau nodul în stomac sau în pasajul spatelui.

„Deși este probabil să fie benign, poate indica o creștere malignă.

Având în vedere acest lucru, ar trebui să aveți întotdeauna în vedere orice noduli noi sau noduli care au crescut în dimensiune.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private