marți, august 9, 2022

Avertizare meteo: Cod roșu de aer tropical. Începând de joi, un val de aer tropical va ajunge și în România, astfel că temperaturile mari ne vor da iar de furcă

Un val de aer tropical persistent a ajuns în sud-vestul Europei. Meteorologii au emis o avertizare meteo Cod roșu de caniculă pentru Portugalia și Cod portocaliu pentru Spania.

Valul de aer tropical este în deplasare către România și va ajunge la noi în țară joi. Canicula se va extinde în partea de vest a țării noastre, cu temperaturi maxime cuprinse între 36-37 de grade, notează Antena 3.

Te-ar mai interesa: Un neurolog renumit susține că anumite alimente po...

Valul de aer tropical se va simți în România până duminică, astfel că trebuie să ne luăm măsuri pentru a trece peste aceste zile caniculare. Trebuie evitate orele când soarele este foarte puternic și este nevoie să avem mereu o sticlă de apă cu noi.

Să ne obișnuim cu fenomenele meteo extreme?

Totodată, fenomene meteo extreme şi rare în România au fost surprinse recent la Sulina. Turiştii au filmat o tornadă, care s-a format în timpul unei furtuni puternice.

Zona se afla în acel moment sub Cod portocaliu de vijelii şi ploi torenţiale. Imaginile rare au fost suprinse de turiştii din Tulcea, speriaţi de fenomenul meteorologic, dar şi de ploaia abundentă.

Te-ar mai interesa: Ce probleme se pot rezolva prin hipnoză: Poți culc...

Înainte ca tornada să îşi facă apariţia, în zonă vântul sufla cu rafale puternice, iar cantităţile de apă au depăşit 30 de litri pe metrul pătrat.

„Astfel de fenomene, tornadele, apar de obicei ca urmare a vijeliilor puternice, şi nu toate vijeliile generează tornade.

Până la urmă astfel de fenomene extreme au fost şi vor mai fi, în funcţie şi de ingredientele care generează instabilităţile care până la urmă favorizează tornadele sau formarea trombelor”, a explicat Roxana Bojariu, climatolog, la Antena 3.

Te-ar mai interesa: Cum scapi definitiv de ciuperca unghiei. Cele mai ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private