Sari la conținut

Avertizare privind tuberculoza ca o boală mortală în creștere, dar victimele confundă simptomele cu Covid

boli pulmonare
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.com
Boala pulmonară obstructivă cronică, este o afecțiune medicală gravă, a treia cauză de deces la nivel global

DOAR când credeai că totul s-a terminat, cazurile de tuberculoză sunt în creștere în toată Marea Britanie – iar publicul este îndemnat să nu confunde simptomele cu coronavirusul.

Au fost 4.430 de cazuri de boala din epoca victoriană în Anglia până în 2021, potrivit datelor provizorii publicate joi. Cazurile de tuberculoză au crescut cu peste șapte procente din 2021, după ce inițial au scăzut în 2021, potrivit datelor furnizate de Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie.

Mai mult, cazurile de TB au fost în scădere până în 2019, când au început să crească din nou, cu o creștere inițială de 2,4%.

În 2011, cazurile de tuberculoză, care este adesea foarte tratabilă în epoca modernă, au atins vârful la 8.280.

În 2020, au existat mai multe cazuri de TB rezistentă la medicamente decât în orice an de la începutul înregistrărilor.

UKHSA a constatat că 11,6% dintre cazurile raportate au fost rezistente la orice medicament și 2,4% rezistente la mai multe medicamente.

Tratamentul incomplet sau inadecvat poate duce la dezvoltarea rezistenței la medicamente – ceea ce înseamnă că virusul  nu mai poate fi ucis eficient de unul sau mai multe medicamente.

Dr Jenny Harries, directorul executiv al UKHSA, a declarat: „TBCul este vindecabil și prevenibil și acum este momentul să ne reluăm eforturile de eliminare.

„În ciuda progresului semnificativ către eliminare în ultimii ani, tuberculoza rămâne o problemă gravă de sănătate publică în Marea Britanie.

Cu tratament, majoritatea oamenilor se vor recupera complet, dar diagnosticul și tratamentul întârziate, în special în timpul pandemiei, vor fi crescut numărul cazurilor de TB nedetectate în țară.”

Este important să ne amintim că nu orice tuse persistentă, împreună cu febra, este COVID-19. O tuse care are de obicei mucus și durează mai mult de trei săptămâni poate fi cauzată de o serie de alte probleme, inclusiv tuberculoza.

Tuberculoza se dezvoltă lent și poate dura câteva săptămâni, luni sau chiar ani după ce ai fost infectat până să observi că nu ești bine.

Contactați medicul dumneavoastră de familie dacă credeți că ați putea fi în pericol, astfel încât să puteți fi testat și tratat”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel