Sari la conținut

Avertizarea unui nutriționist: Nu mai folosiți acest ulei! E toxic!

tipuri de ulei nesănătoase
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
tipuri de ulei ce te pot imbolnăvi

Acest ulei e toxic, spune nutriționistul Valentin Bunean. El promovează zilnic stilul de viață adoptat atât de el și de familia sa, cât și de clienții care îi solicită ajutorul în coordonarea programelor de slăbit, trage semnalul de alarmă în ceea ce privește consumul unui ulei atât de folosit în bucătăriile românilor.

Aceasta este postarea pe Facebook a nutriționistului:

”DESPRE ULEIUL DE FLOAREA SOARELUI – de Valentin Bunea

Vrei să faci icre, maioneză, salată de vinete? Noi nu folosim ulei de floarea soarelui pentru că vine deja oxidat încă din fabrică prin procesul de extracție în care se folosesc temperaturi mari și solvenți chimici.

Este bogat în Omega 6. Fiind un ulei cu un procent extrem de ridicat de acizi grași polinesturați (omega 6) oxidează doar dacă este expus la oxigen, darămite dacă îl încălzim.

Acizii grași polinesturați când sunt încălziți se destramă ușor generând o cantitate mare de radicali liberi cu mult timp înainte să scoată fum.

Radicalii liberi sunt compuși chimici incompleți care „fură” electroni de la celulele noastre sănătoase pentru a se completa.

Când celulele devin 99,99% conform cu originalul și se multiplică apar celulele pre-canceroase. Și nu vrem așa ceva. 🙂

În plus, cu cât cantitatea de acizi grași omega 6 este mai mare și omega 3 mai mic, cu atât nivelul de inflamație din corp este mai mare.

Atenție, uleiul de floarea soarelui „fără colesterol” nu a avut niciodată colesterol pentru că semințele de floarea soarelui nu au colesterol”, conchide Valentin Bunea.

Nutriționistul care desființează uleiul de floarea soarelui și uleiurile polinesaturate  spune că cele mai bune variante pentru consumul uman sunt lipide mononesaturate  precum unt, ulei de măsline, untură și avocado.

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: