Sari la conținut

Aveți grijă de unde cumpărați carnea pentru masa de Revelion! Ce probleme a găsit ANSVSA la comercianții de carne

când consumi carne

Aveți grijă de unde cumpărați carnea pentru masa de Revelion! Problemele găsite de ANSVSA la comercianții de carne ar trebui să ne pună pe gânduri…

 

Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au aplicat amenzi de 5,56 milioane lei în timpul controalelor efectuate în perioada 8 – 30 decembrie, în contextul Sărbătorilor de iarnă, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

„În perioada 8 – 30 decembrie Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dispus intensificarea controalelor oficiale cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au realizat 13.057 de controale, în urma cărora au fost aplicate 910 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 5.560.800 de lei”, se arată într-un comunicat al ANSVSA.

Totodată, au fost reţinute 15.370 de kg de produse de origine animală şi au fost emise 10 ordonanţe de suspendare a activităţii, precum şi 15 ordonanţe de încetare a activităţii.

Toate produsele neconforme au fost dirijate către unităţi de neutralizare, pentru a fi distruse, informează DC News citând Agerpres.

Aveți grijă la carnea expirată! Verificați, verificați, verificați…

Principalele neconformităţi identificate au fost: nedemonstrarea trasabilităţii materiilor prime din carne de porc; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; produse expirate;

spaţii neidentificate şi supraaglomerate; comercializarea produselor fără respectarea condiţiilor de temperatură; grafice de temperatură parţial completate; nerespectarea frecvenţei stabilite de transmitere a probelor din programul de autocontrol.

„Pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor, ANSVSA pune la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon al call center-ului instituţiei – 0800 826 787 – care poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie.

ANSVSA continuă supravegherea operatorilor din industria alimentară şi în perioada următoare, prin intensificarea acţiunilor de inspecţie şi control cu această tematică şi prin asigurarea

serviciului de permanenţă de către personalul sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor de la nivelul DSVSA judeţene şi a municipiului Bucureşti”, se spune în comunicatul citat de Agerpres, preluat de DC News.ro.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: