Sari la conținut

Avionul SMURD a aterizat la București. Florin Piersic transferat la Matei Balj

Avion SMURD

Avionul SMURD a aterizat la București. Florin Piersic transferat la Matei Balj. In această după-amiază la cererea familiei și deciziei medicilor de la Institutul Inimii din Cluj Napoca, Florin Piersic a fost transportat cu o aeronavă SMURD la București.

Reamintim că marele actor Florin Piersic a suferit o intervenție chirurgicală la Cluj în cadrul spitalului militar, ulterior acesta a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj din cauza unor complicații legate de o infecție care a migrat de la proteza pe acre acesta o avea la picior.

Pentru moment se pare ca starea actorului este stabilizată

„În dimineața zilei de 5 mai 2024, domnul Florin Piersic a fost supus unei intervenții de extragere a sondelor de stimulare și îndepărtarea stimulatorului cardiac în cadrul instituției noastre. Intervenția a fost impusă de infecția care s-a extins la nivelul dispozitivului implantat, situație în care protocoalele medicale recomandă înlăturarea acestuia.

Operația a fost efectuată cu succes de către o echipă complexă, coordonată de Conf. Dr. Horia Roșianu și Dr. Adrian Ștef, manoperele de specialitate fiind desfășurate în parametri optimi, fără complicații.

Starea domnului Florin Piersic este stabilă, în acest moment nefiind necesară implantarea unui nou stimulator cardiac. Se va continua monitorizarea postintervențională, precum și administrarea tratamentului medicamentos necesar pentru eliminarea oricăror riscuri.

Urmează ca, în perioada imediat următoare, să se stabilească parcursul medical și pașii de urmat pentru rezolvarea celorlalte afecțiuni preexistente, așa cum va fi recomandat de medicii specialiști și agreat de pacient și familie.”, a precizat managerul Institutului Inimii din Cluj-Napoca, dr. Florin Crișan, potrivit Antena3 CNN.

Managerul Institutului Inimii, Florin Crișan, a declarat pentru Cluj24 că transferul nu este unul de urgență, ci unul progranat.

”Este transferat la Institutul Matei Balș din București pentru continuarea tratamentului cu antiobiotice și a celorlalte probleme legate de proteza de genunchi. Este în stare bună, se află sub tratament”, a spus Crișan.

Florin Piersic urmează un tratament cu antibiotice după ce s-a constata că există o infecție la proteza care o avea la un genunchi. Ulterior s-a constatat că și pe stimulatorul  cardiac și sondele cardiace exista un focar de infecție. După ce acestea au fost operate și pacientul stabilizat s-a decis mutarea acestuia într-un spital de boli infecțioase.

 

Avionul SMURD chemat de la un exercițiu NATO

”Avionul SMURD nr. 1123 execută, marți seara, o misiune secundară, pentru transportul unui pacient cu afecțiuni cardiace de la Cluj-Napoca la București. La primirea solicitării, avionul SMURD se afla implicat în exercițiul NATO „Vigorous Warrior 2024”, desfășurat în Ungaria” a informat IGAV.

 

În jurul orei 19:15, aeronava a decolat din zona de desfășurare a exercițiului, respectiv Baza Aeriană Pápa din Ungaria către Cluj-Napoca.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel