Sari la conținut

Avocado, secretul unei siluete de vis

Un studiu realizat de cercetătorii Universității Loma Linda din California, SUA, scoate la iveală beneficii neștiute ale consumului de avocado.

Potrivit acestuia, jumătate de avocado servit zilnic la prânz are rolul de a potoli pofta de dulce, care apare, de regulă, după-amiaza. Asta pentru că fructul este plin de fibre și grăsimi monosaturate care dau o mare sațietate.

După ce au examinat 26 de adulți supraponderali, cercetătorii au descoperit că cei care au mâncat jumătate de avocado crud după masă erau cu 40% mai puțin tentați să ia o gustare în următoarele trei ore și cu 28% în următoarele cinci ore.

”Senzația de sațietate este foarte importantă în controlul greutății corporale deoarece oamenii care se simt sătuli sunt mai puțin predispuși să ia gustări între mese”, spune nutriționistul Joan Sabate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel