miercuri, august 12, 2020

Avocado intră în categoria alimentelor surpriză. Îl cumperi, dar nu știi sigur dacă ai ales un produs bun, gustos și copt suficient.

Iată câteva trucuri care te vor ajuta să alegi un avocado de calitate. Îl vezi, îl atingi, îl ridici. Trebuie să îl simți greu. După care, încearcă să îl strângi puțin în mână. Nu trebuie să fie atât de tare încât să nu îl poți strânge, nici să simți că dacă ai strânge mai tare probabil că s-ar crăpa. Important să îți permită doar o ușoară strângere.

Citește și:

Apoi atenție la coajă. Aceasta trebuie să fie fină, fără multe striații. Cât despre culoare, aceasta poate varia în diferite nuanțe de verde. Cel mai bine este să alegeți un produs închis la culoare, cu câteva fâșii de un verde mai deschis.

Dacă totuși ați cumpărat un produs și constatați acasă că nu este suficient de copt, lăsați-l într-o încăpere, într-o pungă de hârtie aproximativ 2 zile. Puneți în pungă lângă el o banană sau un măr, în acest fel, avocado se va coace mai repede.

Citește și:

Nutriționistul Cristi Mărgărit se orientează după codița fructului de avocado. Nu este dificil să recunoști un avocado copt în supermarket, spune Cristian Mărgărit, specialist în nutriție. El consumă frecvent acest fruct – da, avocado este un fruct, deși după gust n-ai zice, așa că are și un sfat important pentru a identifica exact care avocado este bine copt, numai bun de mâncat.

Citește și:

”Putem vedea dacă avocado este copt sau nu și fără să-l apăsăm puternic pe coajă: este suficient doar să-i rupem codița și dacă zona de ruptură este încă verde atunci încă nu e copt. Dacă zona este maronie atunci cu siguranță că ținem în mână un avocado copt, iar dacă zona este neagră, atunci acel avocado ar trebui aruncat. Recomand tuturor când merg să cumpere avocado să nu se apuce să-și bage unghiile în el pentru că există și alte modalități prin care putem vedea dacă fructul este copt sau nu”, a mai spus Cristian Mărgărit.

Parteneri