miercuri, septembrie 28, 2022

Cancerul de piele. Cancerul de piele are o evoluție rapidă, iar el se poate dezvolta de la expunerea excesivă la lumina soarelui sau la solar.

Cum poate fi depistat cancerul de piele. Semnul este sub axilă

Prevalența în creștere a  cecerului de piele a stârnit dezbateri cu privire la cele mai importante semne de avertizare ale bolii. Deși la nivel international este vindecabil în 90% din cazuri, eșecul de a detecta simptomele apărute devreme ar putea duce la decesul persoanelor afectate, scrie publicația britanică Express.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: ”Acesta este cel mai important fact...

Boala poate fi în mare măsură evitată

Potrivit experților, peste 80% din toate cancerele de piele sunt cauzate de expunerea excesivă la lumina soarelui sau la solar, deci concluzia experților este că boala poate fi în mare măsură evitată, dacă se folosesc mijloacele de protecție solară.

răceala în timpul sarcinii

Ca și alte tipuri de cancer, cancerul de piele apare atunci când celulele din epidermă încep să se înmulțească anormal și formează tumori maligne. Modul în care cancerul va afecta speranța de viață depinde de tipul de cancer și de locul în care a metastazat.

Cancerul de piele poate fi împărțit în mai multe subtipuri, cel mai periculos fiind melanomul. Principalele semne de avertizare includ de obicei modificări ale pielii. Verificarea pielii pentru modificări suspecte este importantă pentru a detecta boala în stadiile sale incipiente, când este cel mai tratabilă.

Te-ar mai interesa: A apărut toată filmarea cu bătaia dintre Anamaria ...

Dar, printre simptomele timpurii ale cancerului de piele este și unul pe care toți ar trebui să-l cunoască, scrie Express. Potrivit publicației britanice, simptomele cancerului de piele pot include formarea unui nodul la axilă. Un astfel de nodul este probabil să crească în dimensiune treptat sau să nu dispară de la sine.

În paralel, boala provoacă mai multe modificări ale corpului, multe dintre ele vizibile la suprafața pielii. Simptomele cel mai frecvent raportate sunt o pată mare maronie, o aluniță care își schimbă aspectul și leziuni dureroase care produc mâncărime sau senzație de arsură.

Te-ar mai interesa: Ultima modă în materie de slăbit. Fără alimente in...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private