Sari la conținut

Azerbaidjan, gazda celui de-al 15-lea Congres pentru Studiul Neuroprotecției și Neuroplasticității. Ce a declarat prof. dr. Dafin Mureșanu în deschiderea evenimentului

8 noiembrie 2019 este data la care s-a dat startul celui de-al 15-lea Congres pentru Studiul Neuroprotecției și Neuroplasticității, dar și a 12-a conferință asiatică, loc de îmbinare a culturilor și cunoștințelor în domeniu.

Acesta se desfășoară la Baku, Azerbaidjan și este prezidat de prof. dr. Dafin Mureșanu, președintele Federației Europene a Societăților de Neuroreabilitare, președintele Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei și Neuroplasticităţii (SSNN), și de Natan M. Bornstein, vice-președintele WSO, Organizația Mondială de Stroke.

Prof. dr. Dafin Mureșanu, fost președinte al Societății Române de Neurologie, şeful Departamentului de Neuroştiinţe din cadrul Universităţii de Medicină si Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj şi, totodată, președintele Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei și Neuroplasticităţii (SSNN) a vorbit în deschiderea evenimentului.

Prof. Mureșanu a atras atenția asupra lucrurilor care trebuie sedimentate, nu neapărat despre noutăți. Ultimii 10 ani, a spus domnia sa, reprezintă un progres semnificativ în ceea ce privește recuperarea, rafinarea unor criterii pe baza cărora poți previziona în ce fel și cât de mult un anumit pacient poate recupera.

Există așadar indici de prognostic și fezabilitatea recuperării pe termen mediu și lung.

Profesorul salută progresele notabile în domeniul electro-neuro-fiziologiei, utilizate înțelept în evaluarea anumitor parametri, care se încadrează fie în paradigma evaluării unor leziunii și impactului imediat, fie asupra evaluării rezervei biologice anterioare leziunii, dar și actuale.

Analizând aspectele, specialistul își poate da seama gradul de recuperare al pacientului.

Este foarte important, în opinia profesorului, gradul de sincronizare cu starea autentică a unui caz.

De aceea, ne așteptăm la concluzii foarte interesante în urma Congresului de la Baku, unde specialiștii de top vor lua cuvântul, rând pe rând, sintetizând ultimele descoperiri în domeniul afecțiunilor cerebrale.

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel