sâmbătă, august 15, 2020

Bacil extrem de periculos prezent la unul dintre cele mai mari spitale din țară, Spitalul Universitar. Este vorba de bacilul piocianic, o bacterie foarte periculoasă care se dezvoltă în apă stătută.

Prima măsură care s-a luat a fost închiderea uneia dintre sălile de operații de la secția Ginecologie a Spitalului Universitar, din Capitală, scrie site-ul stirileprotv.ro

Bacteria respectivă se afla în filtrul de apă sterilă. Spitalul precizează, într-un comunicat, că ustensilele medicale din sala în care a fost descoperită nu au fost folosite cu 5 zile înainte de analize.

Citește și:

Și se pare că sala de operații este utilizată pentru intervenții cronice, nu pentru cele de obstetrică. Probele au fost recoltate în urmă cu o săptămână.

Bacilul piocianic reprezintă unul dintre patogenii des întâlniți în rândul infecțiilor intraspitalicești (nosocomiale) respectiv infecții ale sângelui, ale plămânilor, de tract urinar și ale rănilor chirurgicale, fiind transportat de personalul din spitale de la un pacient la altul fie prin mâini murdare, fie prin echipament medical contaminat (procedurile de igienă sunt extrem de importante în aceste locuri). Infecțiile pot să se dezvolte în orice parte a corpului, simptomele depind de partea corpului care este afectată, iar antibioticele sunt folosite drept tratament. Uneori pot avea consecințe fatale în cazul celor deja grav bolnavi în urma unor boli sau a unor tratamente de lungă durată.

Parteneri