duminică, martie 26, 2023

Bărbat declarat mort, deși trăia. „Au făcut groapa. A bătut clopotul în sat”. Reprezentanții Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova și-au cerut scuze.

O familie din comuna Cioroiaşi, judeţul Dolj, trece prin momente ireale, după ce au fost anunțați de către Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova că ruda lor a decedat. Bărbatul de 78 de ani a ajuns la Spitalul Județean din Craiova cu probleme grave de sănătate. După ce a fost operat, a fost dus pe secția ATI.

Te-ar mai interesa: Cum faci cea mai sănătoasă, ieftină și simplă sala...

inchide

Bărbat declarat mort, deși trăia

În dimineața zilei de duminică, 12 septembrie, rudele bărbatului au fost anunțate că bărbatul a murit, iar doua zi, s-au prezentat la spital pentru identificarea cadavrului şi ridicarea lui. Doar că aici au avut parte de un adevărat șoc. Au descoperit cu stupoare că persoana decedată nu era ruda lor.

Ginerele bărbatului a povestit că pe mâna cadavrului de la morgă, era trecut numele altcuiva.

„Pe mine m-au chemat sa recunosc cadavrul. Mi-au adus pe cineva învelit, au dat la o parte de pe faţă. Le-am spus că nu este el. Mi-au spus: Cum domnule, nu-ţi recunoşti socrul? Am spus că nu este el. Între timp l-au dezvelit şi au văzut că pe mână avea un tatuaj.

Te-ar mai interesa: Otrava care provoacă boli grave și cancer. Medic r...

La un moment dat s-au uitat şi pe mână, avea un bileţel pe care era trecut alt nume. Le-am arătat şi o poză a lui, pentru că noi îi făcusem o poză pentru tablou. Au plecat iar în morgă şi au revenit după 5 – 10 minute şi au spus că este ceva în neregulă şi să aştept în faţă. Nu a verificat nimeni că pe mână avea scris alt nume”, a povestit ginerele pacientului, potrivit România TV.

Te-ar mai interesa: Studiu: Valorile ridicate ale colesterolului nu am...

„Trăim de trei săptămâni o traumă. Au făcut groapa. A venit lume la poartă. A bătut clopotul în sat”

Șocul a fost cu atât mai mare, cu cât întrega familie a bărbatului acceptase ideea morții și se pregătea de înmormântare. Fiul bărbatului declarat mort nu-și poate reveni din șoc.

„Trăim de trei săptămâni o traumă. Au făcut groapa. A venit lume la poartă. A bătut clopotul în sat. Am adus acei gorniști, preotul, practic tot ce se face, la ţară, la o înmormântare”, a declarat Petrișor Oprea, fiul bărbatului.

Te-ar mai interesa: Cele mai intuitive zodii din horoscop. Numerolog: ...

Bărbatul a fost găsit viu, intubat la Terapie Intensivă.

„Tatăl meu trăia. Este acum la Terapie Intensivă. L-am strigat, era cu ochii deschisi, am stat 5 minute lângă el. Eu l-am văzut că e lucid. Cu ce mă încălzesc scuzele când am trăit trauma asta?”, spune revoltată fiica pacientului încurcat.


Reprezentanții Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova și-au cerut scuze

Reprezentanții Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova și-au cerut scuze, spunând că este vorba de o greşeală la secţia de ATI. Aceștia susțin că s-au încurcat fişele a doi pacienţi din cauza „suprasolicitării personalului”.

Te-ar mai interesa: Un nutriționist român spulberă toate miturile: ...

„Acest incident este urmare a suprasolicitării personalului din ATI. Numărul pacienţilor COVID și non-COVID este în creştere. În momentul de faţă numărul paturilor de la ATI COVID este plin la adulţi. Avem un număr foarte mare de pacienţi. Personalul este suprasolicitat şi este o regretabilă greşeală. Ne cerem scuze familiei. Ancheta este în desfăşurare”, a declarat medicul Alice Drăgoescu, sefa secției ATI de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private