sâmbătă, iunie 3, 2023

Ileana Sărăroiu și dramatica poveste a morții sale, care s-a transformat într-o legendă macabră, ce ne îngrozește și acum.

Artista a murit cântând la o nuntă, unde avea un program de trei ore, fapt ce dovedește dedicarea și rezistența sa. Însă soarta a avut alte planuri, iar Ileana Sărăroiu a lăsat, dincolo de cântecele de suflet și o legendă macabră, cum că ar fi fost îngropată de vie, deși această teorie frizează orice normă a logicii.

Te-ar mai interesa: „Părinții mei nu mă iubesc!”: 6 motive pentru care...

Maria Dragomiroiu, buna sa prietenă, a comentat clar: „În jurul morții ei s-au țesut o mulțime de legende. A fost adusă la capela Cimitirului „Sfânta Vineri” din București. După o săptămâna, fratele și soțul Ilenei Sărăroiu au deshumat-o, întrucât mormântul ei se afla la doi metri de toaleta cimitirului. S-a făcut o altă groapă pe aleea principală și la o săptămâna a fost mutat acolo sicriul, la ora 5 și jumătate dimineața, fără să se deschidă capacul, pentru că se simțea un miros greu. S-a spus că ar fi fost găsită răsucită în sicriu și cu părul smuls; s-a presupus că artista ar fi fost înmormântată de vie, deci se află în moarte clinică. Este imposibil, căci i se făcuse deja autopsia și fusese îmbălsămată.”

Te-ar mai interesa: 7 boli pe care poți să le moștenești de la părinți...

În urmă cu 41 de ani, s-a stins, pe scenă, locul pe care îl iubea cel mai mult din lume, Ileana Sărăroiu, o mare artistă a cântecului românesc.

Moartea ei subită a fost urmată de o serie de evenimente misterioase, care au născut și o legendă ce încă ne îngrozește. Moartea Ilenei Sărăroiu a survenit tragic, în urma unui atac cerebral.

La vremea respectivă, era una dintre cele mai iubite cântărețe din România. Însă martorii vremii au declarat ceva uluitor. Se pare că la câteva zile de la înmormântare, din criptă se auzeau zgomote.

Te-ar mai interesa: Prof. dr. Leon Dănăilă: “Adevărata maladie Alzheim...

Artista a decedat la 42 de ani, în data de 12 mai 1979, în timp ce participa la o nuntă în comuna Unirea, județul Călărași.

Nimeni și nimic nu ar fi prevăzut uriașa tragedie ce avea să se întâmple la această nuntă, iar mireasa de atunci, Liliana Ispas, a mărturisit că această nenorocire a marcat-o pe viață, propria-i nuntă nemaifiind o dragă amintire, așa cum se întâmplă în majoritatea cazurilor, ci un motiv de suspine și readuceri aminte ale panicii ce s-a instaurat după ce Ileana Sărăroiu a murit.

Te-ar mai interesa: Laptele este mai hidratant decât apa. Studiu surpr...

Ultimul lucru înainte de a urca pe scenă, la nuntă, a fost să ceară o cafea, motivând o starea de oboseală. Programul său trebuia să se desfășoare timp de trei ore, însă Ileana Sărăroiu nu a cântat decât 45 de minute, după care a mărturisit că nu se simte bine și a căzut.

Aceasta este ultima fotografie a artistei, de la nunta din comuna Unirea, județul Călărași.

„După ce s-a aflat că a murit, femeia care i-a preparat cafeaua a fost luată la întrebări prima. Le era teamă să nu-i fi pus ceva în băutură. O săptămână i-au ținut cadavrul Ilenei la morga din Călărași. Până la urmă, au stabilit că a fost un anevrism care i-a provocat un accident vascular cerebral”, a povestit Liliana Ispas, mireasa de la nunta unde Ileana Sărăroiu a cântat ultima dată.

Te-ar mai interesa: Eliminarea acidului uric. Alimente și băuturi reco...

Tocmai din acest motiv, este practic imposibil ca artista să fi fost înhumată de vie. Și totuși, după înmormântarea de la cimitirul Sfânta Vineri din București, lumea a început să vorbească despre o posibilă deshumare a artistei.

S-a spus ca trecătorii au auzit zgomote venind din cripta cântăreței. Oamenii au alertat paznicii din cimitir.

În cele din urmă, în mare secret, mormântul ar fi fost deschis. Se spune ca atunci când au deschis sicriul, cei prezenți au înlemnit de frică. Artista ar fi fost întoarsă cu fața în jos, ar fi avut părul smuls, iar pe interiorul sicriului ar fi fost găsite scrijelituri!

În urma autopsiei, misterul a fost elucidat. În mod oficial, moartea Ilenei Sărăroiu a fost cauzată de un anevrism ce a provocat un accident vascular cerebral.

Mai mult, Ileana Sărăroiu era cunoscută pentru desele sale dureri de cap. Însă tot timpul spunea că va bea o cafea și că îi va trece.

Primul său iubit, medicul Petru Ganța, o avertizase din tinerețe că suferă de anevrism și o sfătuise să se opereze, ipoteză la care Ileana Sărăroiu nici nu voia să se gândească.

Artista s-a căsătorit ulterior cu Mircea Câmpeanu, bărbatul care o și însoțea la nunta unde a murit. Se înțelegeau bine, dar căsnicia a fost oarecum umbrită de faptul că nu aveau copii. Ileana Sărăroiu era extrem de cochetă, foarte exigentă cu ea însăși, își iubea publicul și voia să fie mereu la înălțime. Se machia foarte elaborat, adora luxul, bijuteriile și rochiile scumpe, era obsedată de siluetă și avea zile când nu mânca nimic, supraviețuind doar cu o cafea.

Pintre cele mai cunoscute melodii ale artistei se află: ”Dar-ar naiba-n tine dragoste”, ”Cine a pus carciuma-n drum”, ”Inima, de dor nu stii”, ”Doi Voinici din Valea Mare”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private