Sari la conținut

Bărbat diagnosticat cu cancer la pancreas, internat pentru tratament după 3 luni. Pacientul, plimbat între cinci spitale

ambulanta
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Bilantul apelurilor la Ambulanta, in minivacanta de Paste

UPDATE. Ministrul Sănătății a reacționat la cazul pacientului diagnosticat cu cancer și plimbat de la un spital la altul în Capitală. Alexandru Rafila susţine că unitatea medicală care i-a pus diagnosticul trebuie să elaboreze şi un plan de tratament.

____________________________________________________________________________

Un bărbat diagnosticat cu cancer la pancreas a fost internat pentru tratamentul necesar de abia după aproape trei luni în care a fost plimbat între cinci spitale.

Povestea lui Valentin Plăcintă a devenit cunoscută după apelul disperat de pe Facebook al fiicei acestuia şi, între timp, asociațiile de pacienți acuză că situația nu este una izolată. În replică, Ministerul Sănătății anunță că face verificări în acest caz.

Povestea bărbatului în vârstă de 61 de ani a început în urmă cu aproape trei luni, la final de ianuarie, când a ajuns la spitalul Matei Balș din București, unde i s-au făcut analize pentru hepatită. Potrivit Europa FM, rezultatul a fost negativ, motiv pentru care, povestește fiica acestuia, Valentin Plăcintă a fost trimis la Spitalul Muncipal.

Plimbat pe la spitalele din ţară şi Capitală

După alte câteva săptămâni, la jumătatea lunii februarie, a ajuns la Colentina – unde i s-a montat un stent la pancreas. Pacientul a fost apoi redirecționat către Spitalul Fundeni, unde fiica bărbatului susține că medicii de acolo i-ar fi spus că stentul este pus greșit.

Drumurile făcute de Valentin Plăcintă între spitale, pentru analize, au mai continuat săptămâni bune, trecând inclusiv pe la Spitalul Brătila și, din nou, la Colentina, fără însă a fi pus pe tratament, după cum susține tot fiica acestuia.

Într-un final, după aproape trei luni și după ce cazul s-a viralizat pe internet, pacientul a ajuns să fie internat și pus pe tratament la Insitutul Fundeni.

„Cazul nu este unul izolat”, atrage atenţia Cezar Irimia, președinte al Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer: „Din păcate, mai sunt asemenea cazuri; sunt rare. Considerăm asemenea cazuri să nu se mai repete și așteptăm și sancțiunile”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel