joi, ianuarie 21, 2021
Irina Lungu

Dacă încă vă mai întrebați de ce există atâtea recomandări ale oficialilor de a sta acasă, iată un exemplu clar al pericolului la care te poți expune.

Sunt persoane care ies cu bună știință! Altele care nici nu bănuiesc că ar fi infectate. De aceea, izolarea socială este cea mai sigură metodă de prevenire a îmbolnăvirii cu coronavirus.

Procurorii au deschis un dosar penal pe numele unui bărbat de 54 de ani dintr-o comună din judeţul Neamţ, care a fost prins de poliţişti în timp ce se plimba pe stradă, deşi el primise cu câte ore înainte amendă pentru că nu stă în izolare la domiciliu.

“La data de 23.03.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de ‘zădărnicirea combaterii bolilor’, prevăzută de art. 352 alin. (l) din Codul penal. Cauza penală are ca obiect sesizarea din oficiu a organelor de cercetare penală din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 2 Săvineşti, judeţul Neamţ, cu privire la faptul că, în data de 20.03.2020, orele 19,00, un bărbat în vârstă de 54 de ani, din comuna Zăneşti, satul Traian, judeţul Neamţ, având cunoştinţă de faptul că se află în autoizolare la domiciliu, pentru prevenirea răspândirii COVID-19, a părăsit imobilul plimbându-se pe strada Luminii din localitate”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Ministerului Public.

Procurorii menţionează că bărbatul fusese sancţionat contravenţional la aceeaşi dată, la orele 12,00, conform prevederilor OUG 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, luând la cunoştinţă faptul că are obligaţia de a nu părăsi imobilul pe o perioadă de 14 zile.