Sari la conținut

Bărbaţii au mai multe orgasme decât femeile? Iată ce spun studiile

Sunt femeile condamnate din punct de vedere biologic la o viaţă cu mult mai puţină plăcere sexuală?

Orgasmul este o reacţie complexă a organismului şi, chiar dacă nu trebuie “gândit” prea mult, reuşita lui este influ­enţată atât de factori fizici, cât şi psihici.

Studiile sugerează că bărbaţii au parte de mai multe orgasme decât femeile, dar ultimele cercetări demonstrează că acest lucru se întâmplă doar în cazul aventurilor de-o noapte. În schimb, pentru femeile implicat în relaţii de lungă durată, situaţia se schimbă.

Într-un studiu publicat în cartea „Families as They Really Are”, oamenii de ştiinţă au întrebat mai bine de 12.925 de oameni cu privire la experienţele lor sexuale. Astfel s-a constatat că în cazul aventurilor de-o noapte, doar o treime dintre femei experimentează la fel de multe orgasme ca bărbaţii, în timp ce în cazul aventurilor repetate, ele au orgasm doar pe jumătate la fel de des ca partenerii lor de sex masculin. Totuşi, în relaţii de lungă durată, femeile au parte de orgasme doar în proporţie de 79%, comparativ cu bărbaţii.

Citeste si:
Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.