duminică, ianuarie 29, 2023

În luna aprilie a acestui an vor începe testele pentru primul contraceptiv destinat bărbaților.

Este vorba despre un gel care reduce numărul de spermatozoizi.

Cercetătorii americani studiază efectele gelului de peste zece ani, dar abia anul acesta vor demara testele clinice. Ei au făcut un studiu iniţial, timp de 6 luni, pe câţiva subiecţi şi spun că efectele au fost impresionante. Numărul de spermatozoizi a scăzut la mai puţin de un milion pe mililitru pentru 89 la sută dintre participanţi. O astfel de cantitate este insuficientă pentru fecundarea unui ovul, potrivit digi24.ro.

Te-ar mai interesa: Alimentul care scade cu 60% riscul de cancer pancr...

Bărbații vor aplica zilnic substanța pe brațe și umeri. Acest gel are în componența sa doi hormoni sintetici, testosteron şi progesteron, cel din urmă fiind hormonul care împiedică producția de lichid seminal.

Prezența testosteronului este explicată de specialiști. Pentru a evita apariția dezechilibrelor hormonale.

Testele vor dura patru ani şi, dacă vor avea rezultatele aşteptate, gelul va ajunge în farmacii. Chiar dacă împiedică o sarcină nedorită, cu siguranţă nu este eficient împotriva bolilor cu transmitere sexuală.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private