Sari la conținut

Studiu: Bărbații cu barbă sunt mai expuși riscului de a se infecta cu coronavirus. Să te bărbierești sau nu?

Bărbații cu barbă

Bărbații cu barbă. Creșterea barbei poate părea la fel de inofensivă ca și săritul cu banda elastică, în ceea ce privește tendințele pandemiei. Dar pentru unii, alegerea de a renunța la bărbierit ar putea avea impact asupra unei metode cruciale pentru a pune capăt pandemiei, conform CNN.

Bărbații cu barbă și riscul infectării cu covid

O parte importantă a purtării măștilor pentru a reduce riscul contractării sau răspândirii coronavirusului este că masca se potrivește perfect. În funcție de lungimea și grosimea barbei, experții au spus că poate reduce eficacitatea purtării măștii, creând mai mult spațiu între față și mască.

Orice deschidere „crește șansa ca virusul să ajungă la orificii, ceea ce vă poate da în mod evident boala”, a spus dr. Mona Gohara, profesor asociat de dermatologie la Școala de Medicină Yale.

Purtarea măștii nu previne în totalitate infecția, dar poate ajuta la limitarea răspândirii picăturilor respiratorii potențial încărcate de virus printre oameni. Utilizarea măștilor poate reduce numărul de noi infecții cu coronavirus cu aproape 50%, potrivit unui studiu din decembrie 2020.

Atunci este momentul să renunți la barbă? Răspunsul nu este simplu. Rasul poate fi o lovitură pentru exprimarea de sine, stima de sine, credințele religioase sau culturale sau orice afecțiuni ale pielii care sunt ajutate prin lăsarea creșterii părului facial.

Ce nu ne spun studiile?

Lucrătorii din domeniul sănătății poartă adesea măști și au știut că părul facial este un impediment pentru purtarea corectă a măștii cu mult înainte de pandemie. Ceea ce dezvăluie în mod obișnuit problema este atunci când accesoriile profesioniștilor din domeniul medical pentru măștile N95 nu au succes din cauza părului facial.

De ce este atât de greu să te desparți de barbă?

Este posibil ca unele persoane cu barbă să fi purtat același stil de ani de zile, găsindu-și părul facial o parte importantă a auto-exprimării sau a imaginii. Cu toate acestea, păstrarea barbei nu este întotdeauna o chestiune de stil personal sau preferință.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel