joi, iunie 1, 2023

În ciuda situației epidemiologice actuale, întoarcerea la normalitate pare să fie din ce în ce mai aproape. Autoritățile se așteaptă să putem renunța la mască în viitorul apropiat, însă acest lucru necesită în continuare eforturi colective și măsuri pentru a menține sub control răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Renunțarea la mască pare să fie una dintre cele mai mari dorințe, la nivel mondial. Libertatea de a circula fără această protecție va fi posibilă numai după ce atingem imunitatea colectivă. Acest lucru depinde în mod direct de imunizarea cât mai rapidă a populației și respectarea măsurilor anti-COVID.

Te-ar mai interesa: Atenție! Prezervativele cu aromă provoacă dependen...

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, estimeză că vom putea renunța complet la mască în câteva luni, dacă eforturile colective vor fi eficiente.

Când vom putea renunța la mască?

„Comparativ cu anul trecut, noi acum vedem lumina la capătul tunelului. Lumina la capătul tunelului, am mai zis-o și o repet, este prin vaccinarea numărului cât mai mare de oameni. Între timp, paralel, trebuie să meargă unele măsuri să ținem sub control presiunea pe sistemul sanitar. Orizontul care îl vedem noi la acest moment este către vară, toamnă. Ăsta este orizontul. Pentru că ai nevoie de un timp ca să administrezi câteva milioane de  doze. Ai nevoie de două doze la fiecare persoană și câteva zile ca să fie persoana imună.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știi despre cupa menstruală. Poate f...

Noi sperăm să nu mai fie nevoie de mască, când vom avea un număr mare de oameni vaccinați. Deci toate aceste speranțe depind de reușita campaniei de vaccinare și bineînțeles de păstrarea situației epidemice sub control pe durata campaniei de vaccinare până atingem măcar o cifră care să permită împreună cu cei care au fost infectați să ținem situația sub control și să reducem transmiterea. Și asta înseamnă ca în cursul acestui an să rezolvăm în mare parte aceste probleme și aceste restricții. Dar dacă nu facem nimic pe partea de răspândire a virusului și spunem că rămânem numai pe vaccinare, înseamnă că valul trei poate să devină unul mult mai grav, pentru că vaccinarea nu e suficientă acuma ca să controleze situația”, a declarat Raed Arafat la RealitateaPlus, citat de DC News.

Te-ar mai interesa: Cum ai devenit părintele de astăzi?: e-book gratui...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private