duminică, iunie 4, 2023

Bărbatul călcat de un blindat în Ucraina a scăpat cu viață și a dat primul interviu. „Mașina era strivită, iar piciorul meu stâng a rămas blocat”

Războiul din Ucraina se dovedește a fi și un „război” al informațiilor. Blindatul rusesc care a călcat o mașină era, de fapt, ucrainean. Pe 25 februarie, la începutul războiului declanșat de Rusia în Ucraina, câteva imagini tulburătoare au făcut înconjorul lumii.

Te-ar mai interesa: Avertismentul Lidei Fecioru: „Aşa aduci ghinionul ...

Bărbatul călcat de un vehicul blindat, primul interviu după ce a scăpat cu viață

Bărbatul călcat de un blindat în Ucraina a scăpat cu viață și a dat primul interviu

Un bărbat care își conducea mașina personală pe o șosea din Obolon, o suburbie a Kievului, a fost lovit în plin de un vehicul blindat despre care s-a crezut că ar aparține Armatei ruse.

Din primele verificări a rezultat că e vorba de un Strela-10, vehicul anti-aerian folosit de Armată.

Supraviețuind accidentului în mod miraculos, bărbatul de circa 60 de ani a fost ajutat de localnici să iasă din mașina strivită și transportat la spital. El a vorbit pentru prima dată despre cumplita experiență, în cadrul unui interviu acordat Radio Europa Liberă.

Acesta a dezvăluit că după ce se va vindeca se va alătura eforturilor de apărare a țării sale. De asemenea, a povestit cum s-a trezit cu blindatul pe capotă și clipele de panică pe care le-a trăit.

Te-ar mai interesa: Semințele care desfundă vasele de sânge, curăță co...

„Dacă erau copii înăuntru? Nici nu vreau să mă gândesc ce se putea întâmpla”, a povestit bărbatul.

Aflat pe patul de spital, bărbatul a explicat că trecătorii au sărit să-l ajute, rupând bucăți din mașina făcută zob.

„Au început să îndoiaie metalul. Au vrut să cheme pompierii, dar mai întâi au încercat ei. În cele din urmă m-au scos. Airbag-ul îmi apăsa pieptul, eram blocat. Mașina era strivită, iar piciorul meu stâng a rămas blocat. Au chemat salvarea și m-au dus la spital. Oameni buni, dacă urmăriți asta, vă mulțumesc”, a mai spus bărbatul.

Te-ar mai interesa: Horoscop rune 5-11 iunie 2023, cu Mihai Voropchiev...


Cum s-a descoperit că vehiculul blindat nu era rusesc, ci ucrainean

Inițial, milioane de oameni care au văzut imaginile surprinse de amatori au tras concluzia că vehiculul blindat în cauză este rusesc. În realitate, acesta ar fi ucrainean, iar incidentul a fost catalogat drept un accident.

Jurnaliștii francezi de la France 24 au analizat cu atenție imaginile și, după ce au consultat mai mulți specialiști militari, au ajuns al concluzia că vehiculul blindat nu este rusesc, ci ucrainean. Mai mult, cel care îl conducea era un militar ucrainean care a pierdut controlul mașinăriei de război în urma unei confruntări armate petrecute cu puțin timp înainte. El nu a oprit, pentru a verifica starea în care se afla șoferul, însă a încetinit înainte de a-și continua drumul.

Te-ar mai interesa: Pericolul din pahar. Această băutură poate crește ...

În susținerea teoriei că blindatul era ucrainean mai există două explicații:

  • mașinăria de război nu era inscripționată cu litera Z (precum sunt cele din coloanele rusești)
  • nu avea cum să se afle atât de aproape de Kiev (9,5 km) la 25 februarie (a doua zi a invaziei).

Mai mult, acest tip de vehicul nu este conceput pentru lupte de aproape, în orașe, ci pentru a susține eventual retragerea unor trupe copleșite de inamic. Responsabili din Armata rusă au negat că vehiculul le-ar aparține.

Fotografii: Twitter/Radio Europa Liberă

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private