duminică, ianuarie 23, 2022

Rob Rhinehart nu a mâncat nimic solid de trei luni, însă nu se înfometează în dorinţa de a pierde în greutate ci vrea să îi ofere organismului său cantiatea exactă de vitamine şi minerale de care are nevoie pentru a supravieţui.

Pe motiv că nu are suficient timp să-şi gătească  mâncare sănătoasă, tânărul de 24 de ani din Atlanta s-a hotărât să inventeze un cocktail pe care l-a numit Soylent şi care toate componentele nutritive ale unui regim echilibrat, dar numai o treime din calorii și zero toxine cancerigene pe care le-ai găsi în mod normal într-o masă de prânz.

Te-ar mai interesa: Un aliment banal hrănește celulele canceroase și e...

După ce a citit un manual de chimie fiziologică și a căutat pe internet toți nutrienții esențiali, Rob a reuşit să creeze băutura.

,, Bucătăria mea arăta ca un laborator de chimie și pe masă aveam un pahar cu tot felul de substanțe necunoscute. Inițial am fost îngrijorat că mă va ucide, dar am hotărât că va fi în numele științei și l-am dat pe gât. Spre mirarea mea, a fost bun la gust și mi-a dat energie. Timp de 30 de zile, am evitat să mănânc mâncare și mi-am monitorizat conținutul sângelui și performanțele fizice. E greu de cuantificat performanța mentală, dar mă simt mult mai lucid, mai prezent”, a mărturisit tânărul.

Te-ar mai interesa: Cancer: Semnul de avertizare când te trezești dimi...

Rob susţine că Soylen conţine toate substanţele de care corpul are nevoie: vitamine, minerale și macronutrienți precum aminoacizi esențiali, carbohidrați și grăsimi.

,,Pentru grăsimi folosesc ulei de măsline și adaug ulei de pește. Carbohidrații sunt reprezentați de o oligozaharidă, care e asemănătoare cu zahărul, doar că ale molecule mai lungi, ceea ce înseamnă că e metabolizată pe o perioadă mai lungă și îți dă energie pentru o perioadă mai lungă de timp, spre deosebire de fluxul brusc și scurt de energie pe care ți-l dă fructoza sau zahărul de masă. Mai adaug și substanțe non-esențiale precum antioxidanți și probiotice și în ultima vreme am experimentat cu nootropice”, a mai adăugat Rhinehart.

Te-ar mai interesa: Cum procedezi dacă testul este negativ, dar simpto...

Pe lângă numeroasele avantaje pe care Rob susţine că le are cocktailul său, există şi câteva dezavantaje.

,,Nu mai trebuie să faci cumpărături, să speli vase, să te hotărăști ce să gătești, să discuți la infinit despre mâncarea vegană sau fără gluten. Facturile la apă și curent sunt mai mici. Economisesc mai multe ore pe zi și sute de dolari pe lună.  Există și dezavantaje: nu rezistă mult după ce e amestecată cu apă, deci trebuie s-o prepar zilnic. Dacă greșesc cantitatea de ingrediente, mi se poate face rău, dar n-am pățit asta de mult timp. Plus că multor oameni le place mâncarea mult mai mult decât îmi place mie, deci s-ar putea să nu le placă ideea,” a mai spus Rob.

Te-ar mai interesa: Cât de efeciente sunt măștile? Experiment realizat...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private