Sari la conținut

Bătrân de 87 de ani, grav bolnav, abandonat de familie în spital

spital
Sursa foto: Europa FM

Din cuprinsul articolului

Bătrân, abandonat de familie în spital. Mircea Zbarnea, un bărbat în vârstă de 87 de ani, a fost adus la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași pe 18 iunie 2024. Deși are trei copii, doi în Iași și unul în Sibiu, precum și o nepoată, bătrânul a fost abandonat în spital.

Până acum o săptămână, Mircea Zbarnea locuia cu fiica sa în Sibiu. Însă, a fost trimis singur cu trenul către Iași, fiind ulterior adus în comuna Răducăneni, unde avea domiciliul provizoriu. Pe 18 iunie, a fost găsit pe o bancă în fața Primăriei Răducăneni, unde a petrecut ore în șir. Angajații primăriei, văzând starea sa precară, au sunat la 112.

„El a fost pe drumuri, a fost plecat prin străinătate până când sănătatea soției s-a agravat. Atunci și-au luat o chirie în Răducăneni. El locuia la fiica lui în Sibiu până săptămâna trecută, când a fost trimis la Iași cu trenul, de unul singur,” a explicat asistenta socială din cadrul Primăriei Răducăneni, pentru bzi.ro. 

Mircea Zbarnea a fost transportat la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, unde a fost diagnosticat cu sindrom confuzional, hipertensiune arterială și insuficiență cardiacă clasa 2 NYHA. Medicii au efectuat analize, ecografie, CT cranio-cerebral și consulturi de medicină internă, ORL, neurochirurgie și neurologie.

„Pacientul are sindrom confuzional, hipertensiune arterială și insuficiență cardiacă clasa 2 NYHA. S-au efectuat analize, ecografie, CT cranio-cerebral, consulturi de medicină internă, ORL, neurochirurgie și neurologie,” a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU-SMURD Iași.

Familia refuză să îl preia

După ce medicii au contactat copiii bătrânului, aceștia au refuzat să-l ia acasă și au cerut să nu mai fie deranjați în legătură cu acest subiect. Spitalul a solicitat sprijinul Unităților Medico-Sociale din Răducăneni, Bivolari și Podu Iloaiei, precum și al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) și al autorităților locale și de poliție, însă fără rezultat.

„Am solicitat sprijinul Unităților Medico-Sociale și al D.G.A.S.P.C., Primăriei Răducăneni, Poliției Răducăneni și Poliției Municipiului Iași. Din păcate, toate aceste demersuri au rămas fără rezultat.”

Pe 21 iunie 2024, Mircea Zbarnea a fost externat, însă fără un domiciliu și fără sprijin din partea familiei sau al autorităților locale, a fost nevoit să se întoarcă la Spitalul „Sf. Spiridon”.

„Pacientul neprimit de familie, trei copii și o nepoată, a revenit în UPU de la Primăria Răducăneni. Comunicăm cu pacientul, îi dăm apă, mâncare și pastilele din tratament,” a precizat prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel