Sari la conținut

Bătrân care nu se putea ține pe picioare, filmat în timp ce era bruscat și târât de doi angajați ai unui spital din Bârlad. A fost deschisă o anchetă

Sursă foto: stiriest.ro
Două cadre medicale târăsc un bătrân care nu se poate ţine pe picioare şi pe care încearcă că îl aşeze pe un pat.

Din cuprinsul articolului

Bătrân bruscat la spital. Conducerea Spitalului Municipal Bârlad a anunțat că a inițiat o investigație internă în urma incidentului în care doi angajați au fost surprinși într-un videoclip în timp ce manifestau un comportament neadecvat față de un bătrân aflat în stare de urgență și incapabil să se țină pe picioare.

Materialul video, postat de stiriest.ro, arată cum cei doi membri ai personalului medical încearcă să mute bătrânul către un pat, iar în proces își pierd răbdarea atunci când acesta încearcă să meargă în altă direcție decât cea dorită de ei.

A fost demarată o anchetă internă

Femeia din personal îl admonestează: „E, atâta circ! Hai, odată, sus!”, iar bărbatul, aparent iritat de efortul suplimentar, adaugă: „Ei, băga-mi-aș picioarele! Sunteți…!”. După ce imaginile au devenit publice, conducerea spitalului a luat măsuri, declarând că cei doi angajați, care lucrau în secția de urgențe, sunt acum subiectul unei anchete interne.

6D775F49-33E4-4C20-AB63-AB225B3450CB

Într-un comunicat oficial, conducerea spitalului a precizat: „În urma apariției în spațiul public a unei înregistrări audio-video în care doi salariați din cadrul Compartimentului de Primire Urgențe mobilizează brutal un pacient vârstnic, asociat cu un limbaj neadecvat, conducerea s-a autosesizat și a demarat o anchetă internă pentru analizarea situației. Celor doi angajați li s-au solicitat note explicative și s-a decis demararea procedurii disciplinare. Comisia de disciplină va fi convocată în data de 2.02.2024”.

Oficialii spitalului au subliniat că astfel de comportamente nu sunt tolerate și că vor fi luate măsurile legale corespunzătoare. Până la finalizarea cercetării disciplinare, cei doi angajați vor fi atent monitorizați de către asistentul șef de tură pe întreg parcursul activității lor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel