Sari la conținut

Băutura antioxidantă și antiinflamatoare cu 2 ingrediente care te pot ajuta să slăbești

În căutarea unor opțiuni sănătoase pentru a ne îmbunătăți starea de bine, uneori trecem cu vederea soluții simple, dar eficiente. Există un smoothie antioxidant și antiinflamator cu doar 2 ingrediente care a fost evidențiat ca fiind un instrument puternic pentru pierderea în greutate.

Begoña Bernáldez, specialist în nutriție la Saber Vivir, ne spune secretele și beneficiile care fac din acest smoothie o opțiune sănătoasă și ușor de încorporat în rutina noastră zilnică, cu rezultate surprinzătoare pentru sănătatea noastră.

Pierzi în greutate: smoothie-ul antioxidant cu doar două ingrediente

Atunci când combini sfecla roșie și morcovii, obții o combinație nutritivă excelentă pentru organism. Aceste legume sunt pline de antioxidanți, cum ar fi carotenoidele și flavonoidele, precum și o sursă bogată de vitamine și minerale esențiale.

Sfecla roșie, în special, conține betalaine, substanțe antioxidante și antiinflamatoare care sunt esențiale pentru combaterea inflamațiilor și protejarea celulelor noastre.

Acest smoothie este, de asemenea, o sursă remarcabilă de fibre, acționând ca un aliment prebiotic care hrănește bacteriile benefice din intestinul nostru, îmbunătățind digestia și întărind sistemul nostru imunitar.

Combinația de sfeclă și morcov are, de asemenea, proprietăți diuretice, ajutând la curățarea rinichilor și la reglarea tensiunii arteriale. Este, de asemenea, un aliat ideal pentru cei care caută să slăbească în mod natural.

În plus, ambele legume sunt bogate în vitamina A, care este vitală pentru o bună sănătate a ochilor. Prin urmare, cu acest smoothie putem obține o gamă largă de nutrienți esențiali în dieta noastră zilnică, oferind multiple beneficii pentru sănătatea noastră.

Pentru a profita la maximum de el, este ideal să îl savurați ca parte a micului dejun, deși poate fi și o gustare nutritivă între mese.

Smoothie de sfeclă și morcov: cum să-l pregătiți?

Prepararea acestui smoothie acasă este mai simplă decât pare. Trebuie doar să ai la dispoziție toate ingredientele și să urmezi acest pas cu pas.

Ingrediente:

  • 1 sfeclă roșie mare, curățată și tăiată în bucățele.
  • 2 morcovi mari, curățați de coajă și tăiați în bucăți.
  • 1 cană de apă, suc de portocale sau lapte vegetal pentru a dilua și îmbogăți.
  • Opțional: o felie de ghimbir proaspăt.

Se prepară:

  • Puneți toate ingredientele într-un blender.
  • Amestecați până când se obține o masă omogenă și netedă.
  • Serviți smoothie-ul rece și bucurați-vă de gustul său nutritiv și răcoritor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel