Sari la conținut

Băutura bogată în fibre și antioxidanți pentru detoxifierea colonului

morcov

Pentru detoxifierea și îmbunătățirea colonului, sucul de morcovi este foarte util, deoarece este o legumă bogată în fibre și antioxidanți, cum ar fi betacarotenul și vitaminele A, B și C.

Colonul, situat în intestinul gros, „este fundamental în sistemul digestiv pentru a produce substanțe biochimice esențiale și pentru a întări sistemul imunitar”, spune Eunice Ramirez, care este licențiată în nutriție la Universitatea Lamar din Guadalajara.

Detoxifierea tractului intestinal îmbunătățește sănătatea prin eliminarea materiilor fecale și a metalelor grele acumulate, întărește colonul, tratează probleme precum hemoroizii, diverticulii, polipii și neoplaziile și reface bacteriile benefice.

Alimentație sănătoasă: cum să faci suc de morcovi pentru a curăța colonul?

Ingredientele sunt simple și puține:

 • 1 pahar de apă.
 • 3 morcovi.
 • Gheață la alegere.

Pentru a-l prepara trebuie să urmezi pas cu pas următoarele:

 • Spălați bine morcovii.
 • Decojiți morcovii și tăiați-i în bucăți mici.
 • Se mixează morcovii cu apa până când se formează un suc gros și omogen.
 • Nu adăugați zahăr în sucul de morcovi pentru curățarea colonului.
 • Consumați-l instantaneu pentru a profita de toți nutrienții din morcov. Beți-l pe tot și nu-l păstrați pentru mai târziu.

Sănătate: alte beneficii ale morcovului

Consumul de morcovi asigură:

 • Îngrijirea pielii.
 • Îngrijirea părului.
 • Îngrijirea vederii și a ochilor.

Curatarea colonului

Una dintre cele mai eficiente metode naturale de detoxifiere și curățare a colonului sunt sucurile verzi, care sunt un complement perfect pentru a fi incluse în diete în mod regulat. Ideea acestor preparate este de a valorifica nutrienții din alimente și de a-i oferi organismului, potrivit Mejor con salud.

Sucul extrage zeama din fructe, iar lichidul conține majoritatea vitaminelor, mineralelor și substanțelor chimice vegetale (fitonutrienți) care se găsesc în fructe, potrivit Mayo Clinic, o organizație non-profit dedicată practicii clinice, educației și cercetării.

În plus, portalul portughez de sănătate, nutriție și wellness Tua Saúde indică faptul că merele conțin celuloză, hemiceluloză, lignină și fibre care cresc absorbția de apă în intestin, ajutând la formarea fecalelor acumulate și la eliminarea acestora, îmbunătățind problemele de constipație și durerile de stomac care pot cauza constipația.

Potrivit site-ului Mejor con salud, unul dintre sucurile verzi recomandate pentru colon este sucul de mere verzi, care este perfect pentru a sătura pofta de mâncare și pentru a combate constipația, datorită conținutului ridicat de fibre din acest fruct. Proprietățile antioxidante ale acestui aliment asigură buna funcționare a organismului.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel