Sari la conținut

Băutura care arde grăsimea din talie! În plus este extrem de sănătoasă: poate preveni insuficiența renală, cancerul și reglează glicemia

Originar din Asia de Sud-Est, ghimbirul este comun în alimente și medicamente din întreaga lume. Planta de ghimbir este bogată în substanțe chimice naturale care vă pot promova sănătatea și bunăstarea.

Apa de ghimbir, cunoscută și sub numele de ceai de ghimbir, este o modalitate de a vă bucura de beneficiile ghimbirului. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre beneficiile, utilizările și efectele secundare ale apei de ghimbir.

Beneficii

Ca și în cazul multor medicamente pe bază de plante, sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege mai bine și a dovedi utilizările pentru ghimbir și apa cu ghimbir. Există multe anecdote despre utilizările apei de ghimbir care nu pot fi garantate sănătoase sau eficiente. Cu toate acestea, există mai multe beneficii potențiale susținute de cercetări limitate.

Antiinflamator

Inflamația este una dintre funcțiile naturale de autoconservare ale corpului tău. Germenii, substanțele chimice și alimentația proastă pot provoca prea multă inflamație și vă pot dăuna organismului.

Inflamația a devenit o experiență foarte comună pentru mulți oameni. Modificările dietei și ale stilului de viață pot fi necesare pentru a combate inflamația cronică.

Consumul de ghimbir poate ajuta la prevenirea și vindecarea inflamației. Un studiu a descoperit că ghimbirul ar putea reduce reacțiile alergice, în care inflamația poate juca un rol.

Un mic studiu a mai arătat că persoanele care au luat zilnic suplimente de ghimbir au avut mai puține dureri musculare după antrenament. Durerea musculară poate fi cauzată de inflamație.

Antioxidant

Proprietățile antioxidante ale ghimbirului pot ajuta la prevenirea:

  • boala de inima
  • boli neurodegenerative, cum ar fi Parkinson, Alzheimer și Huntington
  • cancer
  • simptome ale îmbătrânirii

Antioxidanții luptă împotriva speciilor reactive de oxigen (ROS), care provoacă stres oxidativ și vă dăunează celulelor. Corpul tău produce în mod natural SRO, dar unele alegeri ale stilului de viață, cum ar fi consumul de cantități mari de alcool, fumatul sau stresul cronic, te pot face să produci prea mult SRO. Consumul de alimente și băuturi cu antioxidanți, cum ar fi apa cu ghimbir, poate ajuta la prevenirea și combaterea efectelor secundare negative ale SRO.

Un studiu a descoperit că apa cu ghimbir ar putea preveni sau încetini insuficiența renală. Ghimbirul poate încetini, de asemenea, creșterea tumorilor, iar un studiu a găsit dovezi că ghimbirul poate ajuta la controlul anumitor tipuri de cancer.

Antigreață și ajută la digestie

Culturile din întreaga lume iau în mod regulat ghimbir pentru a ușura indigestia, vărsăturile și greața.

Echilibrează glicemia

Un studiu a descoperit că ghimbirul a îmbunătățit zahărul din sânge la persoanele cu diabet zaharat. Acestea și alte descoperiri arată că ghimbirul poate ajuta la tratarea problemelor de sănătate cauzate de diabetul cronic.

Colesterolul

Un studiu recent a arătat că ghimbirul reduce markerii bolilor de inimă, cum ar fi activitatea arginazei, colesterolul LDL („rău”) și trigliceridele la șobolani, oferă o dietă bogată în grăsimi.

Pierdere în greutate

Apa cu ghimbir poate ajuta la promovarea pierderii în greutate atunci când este combinată cu o dietă sănătoasă și exerciții fizice. Un studiu a arătat că ghimbirul a suprimat obezitatea la șobolani care urmează diete bogate în grăsimi. Și un alt studiu a descoperit că bărbații care au băut o băutură fierbinte de ghimbir după ce au mâncat s-au simțit mai săturați pentru mai mult timp. De asemenea, glicemia echilibrată vă poate împiedica să mâncați în exces.

Hidratarea

Menținerea hidratării este foarte importantă pentru susținerea fiecărui aspect al sănătății tale. Mulți dintre noi pur și simplu nu beau suficientă apă în fiecare zi. Începeți-vă ziua cu un pahar de apă cu ghimbir sau găsirea unui alt moment regulat pentru a bea unul în fiecare zi, vă va ajuta să vă hidratați.

Apa de ghimbir poate ajuta la detoxifiere?

Ritualurile de detoxifiere urmăresc să vă elibereze încet corpul de toxine în timp. Unii oameni folosesc apă de ghimbir amestecată cu suc de lămâie ca detoxifiere. Există doar dovezi anecdotice care susțin această utilizare.

Deoarece ghimbirul poate lupta împotriva germenilor, a bolilor, a inflamației și a moleculelor care cauzează cancer, consumul în fiecare zi vă poate susține sănătatea generală. Ghimbirul este o rădăcină naturală, așa că o bea îți va oferi și nutrienți suplimentari.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel