vineri, februarie 3, 2023

Întărirea sistemului imunitar vă poate ajuta să vă protejați de diverse amenințări la adresa sănătății și echilibrului corpului dumneavoastră.

În situația acutuală, este absolut necesar să avem grijă de noi, de familiile noastre și de toți cei din jurul nostru.

Astfel, este esențial să luăm măsurile de protecție adecvate și să ne întărim sistemul imunitar. În cazul COVID-19, este important de menționat că un sistem imunitar întărit nu ne protejează de contagiune, ci mai degrabă ne face mai rezistenți la boală.

Te-ar mai interesa: Am colesterol, pot mânca ouă? Răspunsul este cât s...

Cum să întărești sistemul imunitar?

Există mai multe moduri de a vă întări sistemul imunitar. Menținerea unui stil de viață sănătos, respectarea unui plan alimentar bun și exerciții fizice regulate sunt, fără îndoială, unele dintre cele mai bune modalități de a realiza acest lucru.

Când vine vorba de alimente, unul dintre principalele sfaturi pentru întărirea sistemului imunitar este consumul anumitor ceaiuri și infuzii.

Aceste băuturi pot ajuta sistemul imunitar să funcționeze mai bine și să ofere un plus de bunăstare, făcând mai ușor să faci față zilelor următoare.

De menționat este că, deși ceaiurile și infuziile ajută la întărirea organismului și sunt excelente pentru sănătate, nu trebuie să le folosim exclusiv pentru tratarea oricărui tip de boală.

Te-ar mai interesa: Urolog: Apa care poate duce la apariția cancerului...

expectorante naturale

Băutura care întărește imunitatea și vindecă răceala

Potrivit Costa-Verde, acest amestec clasic este perfect pentru corpul nostru! Cunoscută pentru conținutul ridicat de vitamina C, lămâia este un antibiotic natural și întărește sistemul imunitar. Întărește apărarea organismului și are un conținut ridicat de antioxidanți, reducând stresul oxidativ în celule și prevenind apariția bolilor.

La rândul său, ghimbirul, pe lângă faptul că ajută la digestie, este excelent pentru reducerea nivelului de inflamație din organism, acționând împotriva infecțiilor cauzate de ciuperci, bacterii și viruși.

Te-ar mai interesa: Ai dureri articulare? Remediu minune care combate ...

Menta, pe de altă parte, este bogată în vitamine, calciu și fier. Stimuleaza sistemul digestiv si este indicat si pentru combaterea racelilor si gripei, a durerilor abdominale si a durerilor de cap.

Ingrediente

  • 3 felii de lamaie
  • 3 sau 4 crengute de menta
  • 3 felii de ghimbir
  • 1 litru de apă

Pregătirea

Într-un ceainic, puneți ghimbirul și menta și adăugați 1 litru de apă clocotită. Lăsați să stea 5 până la 15 minute și adăugați lămâia. După încă 5 minute, infuzia este gata de servire, scrie sursa.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă: Leșin, amețeală, confuzie, sau ve...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private