Sari la conținut

Băutura care micșorează creierul! Poate cauza demență și AVC

memorie
Sursă foto: Cassia P./Pixabay

Din cuprinsul articolului

Băutura care micșorează creierul și poate duce la demență șo atac cerebral. Dacă în primă fază poate părea o soluție inofensivă pentru siluetă, medicii americani avertizează: un consum mare de produse răcoritoare cu îndulcitori artificiali poate declanșa serioase boli ale creierului, printre care micșorarea sa, demență, chiar și accident vascular cerebral.

Specialiștii atenționează în ultimul timp în legătură cu problemele de sănătate care pot fi declanșate de băutura care conține îndulcitori artificiali.

Cercetătorii care au studiat rutina a 3000 de adulți consumatori de sucuri, au ajuns la o concluzie uimitoare legată de băuturile cu îndulcitori. Cei care au consumat acest tip de răcoritoare și-au triplat riscul de accident vascular cerebral (AVC) sau demență la 60 de ani, și de accident vascular cerebral la 45 de ani.

Cei mai nocivi îndulcitori artificiali

Riscul s-a cumulat în cazul persoanelor care se supraalimentau, care aveau carențe nutriționale, care fumau și erau sedentari.

Specialiștii Universității din Boston au cercetat și efectele băuturilor îndulcite cu zahăr, iar acestea nu au fost asociate cu risc de demență sau AVC, ci cu un alt set de probleme.

Oamenii de știință au demonstrat că îndulcitorii sunt toxici pentru intestine, după ce au analizat îndulcitorii aprobați consumului în SUA și statele europene, inclusiv controversatul aspartam, folosit în Cola dietetică.

Studiul arată că îndulcitorii artificiali vă pot pune sănătatea în pericol. Controversatul aspartam este folosit de zeci de ani în produse destinate diabeticilor și cu precădere în cola dietetică.

Alături de aspartam, cercetătorii ”pun la zid”  sucraloza, zaharina, ciclamații, Advantam (E969), ciclamat, și Acesulfam K (E 950).

Cercetătorii din Israel și Singapore avertizează în legătură cu potențialul periculos al acestei băuturi și al produselor care conțin îndulcitori periculoși.

Cu cât ingerăm mai mulți astfel de îndulcitori, cu atât mai toxice vor fi intestinele noastre, ne avertizează profesorul Ariel Kushmaro, cel care a condus studiul.

Dezastrul provocat de zahăr este incontestabil, chiar dacă a fost ascuns sub preș câteva decade, inducând oamenilor ideea că dușmanul sunt grăsimile, zahărul s-a dovedit a fi extrem de periculos în dietă. Iar grăsimile bune, adevărat combustibil pentru un organism sănătos.

Care sunt problemele pe care le pot declanșa sucurile îndulcite cu aspartam și zaharină?

Depresie, insuficiență renală, diabet de tip 2, sindrom metabolic.

Ce bem în loc de acest tip de sucuri?

Apa este sfântă! Înlocuiți sucurile cu apă și ceaiuri de plante neîndulcite.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel