duminică, mai 29, 2022

Vinul roșu este o băutură bogată în carbohidrați, proteine, potasiu, magneziu,fosfor, calciu, fier, vitamina B1, vitamina B2, extrem de populară în toată lumea de zeci de ani. Licoarea roșie este recunoscută pentru beneficiile sale asupra sănătății, această băutură are beneficii surprinzătoare pentru sănătate. De exemplu, vinul roșu vă poate ajuta să vă feriți de răceala comună, dar poate reduce riscul de cancer.

Te-ar mai interesa: Alimentația sănătoasă pentru gravide. De ce nu tre...

Băutura care nu trebuie să lipsească din alimentație. 7 beneficii majore pentru sănătate

vinul roșu

  • Vinul roșu reglarea zahărului din sânge

În ciuda faptului că conține zaharuri naturale, vinul roșu poate ajuta de fapt la reglarea zahărului din sânge, potrivit Asociației Americane de Diabet. Consumul de vin roșu poate scădea glicemia timp de până la 24 de ore, ceea ce poate fi benefic pentru cei cu niveluri mai ridicate de zahăr din sânge. Deși vinul roșu nu ar trebui să înlocuiască medicamentele și planurile de tratament pentru gestionarea glicemiei, acesta poate fi un adaos alimentar util, dacă este folosit consumat cu moderație.

  • Stimulează memoria și funcțiile cognitive

Vinul roșu este bogat în polifenoli, care sunt antioxidanți care ajută organismul să lupte împotriva bolilor, printre alte beneficii. Resveratrolul, un tip de polifenol care se găsește în vinul roșu, poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea memoriei pe termen scurt. Studii recente arată că resveratrolul are de fapt puterea de a reduce daunele cauzate de lipsa somnului, cum ar fi deficitul de memorie, și poate stimula capacitatea de a învăța și funcțiile de procesare cognitivă.

Te-ar mai interesa: Dementa: Mirosi asta? Semnul mirositor este semnif...

Care este cheia consumului de vin roșu?

În plus, un alt beneficiu surprinzător pentru sănătate al vinului roșu este capacitatea sa de a reduce potențial riscul de demență. Cheia, însă, este consumul de vin roșu cu moderație, deoarece un consum mai mare poate crește de fapt riscul. Așadar, cel mai bine este să vă limitați consumul la 150 ml pe zi.

  • Vinul roșu poate reduce riscul de cancer

Printre beneficiile surprinzătoare pentru sănătate ale vinului roșu se numără și posibilitatea de a reduce riscul de cancer. Studii recente indică faptul că vinul roșu ar putea avea capacitatea de a reduce riscul de cancer prin prevenirea creșterii celulelor canceroase, în special a celor asociate cu cancerul de sân și cancerul esofagian. Acest lucru se datorează faptului că o proteină din coaja strugurilor poate ucide de fapt celulele canceroase, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Virginia.

Te-ar mai interesa: Cum decongelezi în mod corect alimentele? Ce se în...

Proteina, resveratrolul, ajută la înfometarea celulelor canceroase prin blocarea dezvoltării unei proteine cheie care le hrănește. În plus, antioxidanții ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi care ne pot afecta celulele și organele.

  • Îmbunătățește sănătatea inimii

Unul dintre cele mai celebre beneficii ale vinului roșu este capacitatea sa de a îmbunătăți sănătatea inimii. Consumul de alimente și băuturi bogate în polifenoli, cum ar fi vinul roșu, a fost asociat de mult timp cu un risc redus de boli de inimă. Vinul roșu are puterea de a proteja căptușeala vaselor de sânge din inimă și, în același timp, de a crește HDL, sau colesterolul „bun” care ajută organismul să elimine colesterolul rău.

Te-ar mai interesa: Dismorfia musculară sau obsesia pentru mușchi: Cun...

  • Vinul roșu poate ajuta la menținerea sănătății ochilor

Beneficiile pentru sănătate ale vinului roșu merg chiar mai departe, mulțumită din nou resveratrolului. Cu proprietăți de îmbunătățire vasculară, vinul roșu poate îmbunătăți microcirculația din ochi. Acest proces poate ajuta la prevenirea problemelor legate de ochi, cum ar fi degenerescența maculară legată de vârstă, retinopatia diabetică și glaucomul, toate acestea contribuind la pierderea vederii.

Te-ar mai interesa: Cele mai toxice fructe! Sunt pline de pesticide și...

  • Menține sănătatea dentară

Studiile recente arată că vinul roșu poate ajuta la menținerea sănătății gurii. Noi date sugerează că vinul roșu, în special acei polifenoli benefici, poate de fapt să lupte împotriva bacteriilor dăunătoare din gură, care pot provoca carii dentare și care contribuie la bolile gingivale. Împiedicând bacteriile să se lipească de dinți și de gingii, vinul roșu le împiedică, în esență, să provoace ravagii.

  • Vinul roșu ajută la combaterea virușilor

Menținerea unui sistem imunitar puternic este incredibil de important în lupta cu virușii. Unul dintre beneficiile surprinzătoare pentru sănătate ale vinului roșu include proprietățile de stimulare a imunității, datorită conținutului său de antioxidanți. De asemenea, vinul roșu vă poate stimula microbiomul, sau bacteriile intestinale sănătoase. Un microbiom sănătos poate preveni dezvoltarea bolilor, în timp ce un microbiom nesănătos poate scădea funcția imunitară, făcându-vă mai predispus la îmbolnăvire, potrivit stiridiaspora.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private