Sari la conținut

Băutura care poate opri demența. În China antică era numită „băutura tinereții și a sănătății”

SURSA: UNSPLASH

Una dintre cele mai populare băuturi din lume poate opri dezvoltarea demenței. Asta spune nutriționistul rus Alexander Lysenkov.

Ceaiul și beneficiile sale în demență

„Cu toate acestea, majoritatea oamenilor cunosc doar două date despre acest ceai: este împărțit în negru, verde și pe bază de plante; conține mai multă cofeină decât cafeaua, așa că trebuie băut în cantități mici”, spune specialistul.

„Între timp, există sute de tipuri de ceai în lume. Mai mult, patria celor mai multe dintre ele sunt țările din est. În China, de exemplu, în orice magazin de specialitate puteți vedea atât de multe varietăți de ceai încât alegerea va fi extrem de dificilă”, spune expertul.

Nutriționistul Dr. Andrei Lysenkov recomandă consumul de ceai alb oolong. Potrivit acestuia, această băutură poate surprinde pe toată lumea cu gustul, aroma și abundența de proprietăți benefice.

„Acest ceai are o fermentare medie. Când este preparat, are o ușoară nuanță de cafea, ca și cum s-ar fi adăugat lapte la ceaiul negru. Și are același gust ușor și plăcut”, subliniază nutriționistul.

Acest tip de ceai din frunze nu are doar un gust bogat, ci posedă și o listă extinsă de proprietăți benefice. De exemplu, oolong, potrivit medicilor chinezi, prelungește viața cu cinci ani sau mai mult. Băutura protejează împotriva cancerului datorită prezenței antioxidanților care luptă cu succes împotriva toxinelor.

Băutura care poate opri demența

„Recent, oamenii de știință din China au descoperit că laptele oolong ajută, de asemenea, la prevenirea demenței, a bolii Alzheimer și a bolii Parkinson. Este adevărat că pentru a obține acest efect trebuie să beți ceai în fiecare zi”, subliniază expertul. Datorită prelucrării minime, cantitatea de taninuri, catechine și vitamine din acesta este mult mai mare decât în alte soiuri. În China antică era numit „băutura tinereții și a sănătății”

Are următoarele proprietăți benefice:

  • declanșează procesele naturale de întinerire a organismului, reînnoiește pielea, făcând-o mai elastică și mai tonifiată;
  • datorită conținutului de taninuri, la o utilizare regulată se întăresc pereții vaselor de sânge și se normalizează tensiunea arterială;
  • îmbunătățește metabolismul, permițându-vă să combateți eficient excesul de grăsime;
  • ajută la curățarea organismului de toxine și deșeuri, motiv pentru care este indicat în intoxicațiile alimentare grave;
  • beneficiile ceaiului alb au fost dovedite în tratamentul bolii parodontale, precum și în lupta împotriva tartrului și a cariilor dentare;

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel