Sari la conținut

Băutura care poate preveni „erodarea” cartilajului și poate ușura simptomele artritei

Doar una sau două căni de ceai în fiecare zi pot ajuta la ameliorarea simptomelor artritei, susțin experții în sănătate.

Se crede că milioane de oameni trăiesc cu artrită și alte probleme articulare. În funcție de tipul de afecțiune pe care o aveți, vă poate provoca durere și probleme de mobilitate. Deși nu există încă un remediu, există o serie de lucruri pe care le puteți face pentru a încerca să ușurați simptomele.

Un expert a recomandat să bei ceai verde. Monika Wassermann, director medical la oliolusso.com, a declarat :

„Bea o cană sau două de ceai verde poate ameliora durerile articulare. Este plin de antioxidanți galat de epigalocatechină (EGCG) care s-au dovedit că suprimă producția unor substanțe chimice din organism care contribuie la artrită și alte probleme de inflamație.

EGCG poate preveni, de asemenea, erodarea sau uzura cartilajului, declanșatorul comun al durerii articulare, ameliorând durerea.”

Galatul de epigalocatechină este un compus vegetal despre care se crede că are multe proprietăți de stimulare a sănătății, inclusiv reducerea inflamației și promovarea pierderii în greutate.

formarea pietrelor la rinichi

O ceașcă (aproximativ 250 ml) de ceai verde conține de obicei aproximativ 50 până la 100 mg de EGCG.

Recomandarea doctorului Wassermann a fost susținută de un studiu publicat în Journal of Physical Therapy Science.

Cercetarea, realizată în 2016, a testat consumul de ceai verde de către pacienții cu artrită pentru o perioadă de șase luni însoțit fie de infliximab (un medicament folosit pentru a trata artrita), fie de un plan de exerciții fizice.

S-a descoperit că ceaiul verde și exercițiile fizice au fost eficiente în ameliorarea simptomelor artritei.

Lucrarea spune: „Atât intervențiile cu exerciții fizice, cât și ceaiul verde au părut a fi benefice, deoarece modulează nonmedicamentul pentru tulburările de artrită reumatoidă (AR).

Se concluzionează: „În prezentul studiu, au fost observate îmbunătățiri clinice ale activității bolii, calității sănătății și biomarkerilor de resorbție și formare osoasă la toți pacienții cu RA după intervenții de terapie cu ceai verde și exerciții fizice.

Datele au sugerat că ceaiul verde și exercițiile fizice ar putea fi de interes în terapia RA, în funcție de nevoile pacientului și de starea activității bolii.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel