duminică, ianuarie 29, 2023

Colesterolul este o substanță ceară, asemănătoare grăsimii, care se găsește în toate celulele corpului, care este necesară pentru a produce hormoni, vitamina D și substanțe care ajută la digerarea alimentelor, potrivit Medline Plus.

Cu toate acestea, a avea un nivel ridicat de colesterol poate crește riscul de boli de inimă, deoarece se pot forma depozite de grăsime în vasele de sânge care cresc în timp și îngreunează curgerea suficientă a sângelui prin artere.

Te-ar mai interesa: Antibioticul natural care face MINUNI. Leacul împo...

De asemenea, uneori, acele depozite se pot rupe brusc și pot forma un cheag care provoacă un atac de cord sau un accident vascular cerebral, potrivit Clinicii Mayo.

În plus, sursa a explicat că colesterolul ridicat poate fi moștenit, deși de obicei este rezultatul alegerii unui stil de viață nesănătos.

La fel, alte cauze ale colesterolului ridicat sunt stilul de viață sedentar din cauza lipsei de mișcare, fumatului, obezității, vârstei și diabetului. Cu toate acestea, colesterolul ridicat nu are simptome și singura modalitate de a-l detecta este printr-un test de sânge.

Pentru a scădea nivelul colesterolului există mai multe remedii naturale, dar unul dintre cele mai bune conform portalului Gastrolab este sucul de țelină, care este bogat în apă, vitamine A, B, C și K, acid folic, fibre și potasiu.

Te-ar mai interesa: Acum S-A AFLAT ce s-a întâmplat cu fața Andei Adam...

Prepararea lui este simplă. Adăugați în blender două țelină, sucul de la o lămâie, două fire de pătrunjel și o cană de apă. Sunt procesate si la final pot fi consumate.


Consumul de ouă și colesterolul

Oul este un aliment foarte important in alimentatia omului pentru valoarea sa nutritiva. La nivel culinar, este foarte versatil și ușor de preparat, așa că poate face parte din multe feluri de mâncare.

Specialistii recomanda consumul a 7 oua intregi pe saptamana pentru oameni in general si 3 pana la 4 oua intregi pe saptamana celor cu colesterol ridicat, consumand mai multe albusuri decat galbenusuri.

Te-ar mai interesa: „Elixirul tinereții” promovat pe rețelele sociale ...

Potrivit portalului Cholesterol Familiar, contrar a ceea ce s-a crezut întotdeauna, consumul de ouă nu este legat de o creștere semnificativă a colesterolului din sânge.

Principalii vinovați dietetici pentru creșterea nivelului de colesterol din sânge (și în special colesterolul dăunător, c-LDL) sunt grăsimile saturate și parțial hidrogenate (numite și acizi grași trans).

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private